Connect with us

Știri

Cristian Boureanu va fi eliberat

Tribunalul Bucureşti a decis astăzi ca fostul deputat Cristian Boureanu să fie eliberat din arest preventiv, urmând ca acesta să fie plasat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de ultraj.

Decizia instanţei este definitivă, iar Boureanu va fi eliberat din Penitenciarul Rahova.

Fostul deputat este acuzat de ultraj după ce a lovit un poliţist de la Rutieră. Incidentul a avut loc la începutul lunii iunie, după un control de rutină în trafic.

De atunci, Boureanu este arestat preventiv. Toate încercările de eliberare făcute până acum de fostul parlamentar au fost fără succes.

Ultima explicaţie a judecătorilor a fost faptul că Boureanu nu doar l-a lovit pe agent, ci a vrut să îl înjosească.

Procurorii arată, în rechizitoriu, că în 9 iunie, în jurul orei 01:30, Cristian Boureanu, aflat pe locul din dreapta-faţă într-un autoturism oprit în trafic în zona Pieţei Charles de Gaulle de către un echipaj de poliţie rutieră, a devenit violent la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie.

Boureanu l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stângă, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni care pot necesita 15-20  zile de îngrijiri medicale.

De asemenea, fostul deputat i-a amenintat pe cei doi poliţişti din echipaj, mai spun procurorii. Cristian Boureanu a fost dus în Arestul Central al Poliţiei Capitalei în 10 iunie.

În dosar, este cercetată în libertate şi iubita lui Cristian Boureanu, care a asistat la scena agresiunii şi ar fi dat declaraţii mincinoase.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top