Connect with us
Cum arată închisoarea din Costa Rica în care stau Elena Udrea şi Alina Bica

Știri

Cum arată închisoarea din Costa Rica în care stau Elena Udrea şi Alina Bica

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute zilele trecute de autoritățile din Costa Rica și în prezent se află în închisoarea El Buen Pastor din San Jose.

Pe internet circulă mai multe imagini cu locul în care se află în prezent reținute cele două, iar condițiile sunt deplorabile. Femeile stau în celule supraaglomerate, dar au totuși dreptul la o cameră pentru vizite intime.

„Supraaglomerarea, condiţiile igienice inadecvate, dificultăţile de a obţine acces la servicii medicale şi violenţele între deţinuţi rămân probleme grave în unele închisori din Costa Rica.

Personalul de securitate şi cel administrativ nu sunt în parametri suficienţi pentru a asigura nevoile deţinuţilor”, arată raportul Departamentului de Stat.

Mai mult, cele care doresc să-și crească în spatele gratiilor copiii, au la dispoziție pătuțuri speciale și chiar locuri de joacă.

Printre problemele menţionate în raportul elaborat de experţii de la Washington se numără detenţia arbitrară, precum şi acte de tortură şi tratamente degradante.

Elena Udrea îşi va petrece două luni în închisoarea El Buen Pastor din Costa Rica, ea fiind plasată în cameră cu Alina Bica şi cu încă o localnică ce a fost condamnată pentru fraudă, spune omul de afaceri Cornel Tăbăcaru, care trăieşte în acel stat. Cele două se află în aripa bună a închisorii.

„Acolo e exact ca în Narcos (serial despre viaţa traficanţilor de droguri, n.r) şi există acolo o aripă mai bună în care au fost duse. Sunt cazate împreună cu o doamnă din San Jose, (condamnată, n.r.) tot pentru fraudă, al cărei soţ este bun prieten cu o prietenă de-a noastră. Acum sunt trei (în celulă, n.r.)”, a declarat, la Antena3, omul de afaceri Cornel Tăbăcaru, care trăieşte de mai mulţi ani în Costa Rica.

Ministerul Justiţiei din Costa Rica a admis că există probleme, precizând că autorităţile depun eforturi pentru îmbunătăţirea situaţiei.

Citeşte şi: Decizia Interpolului in legatura cu Elena Udrea

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top