Connect with us
Cutremur în această dimineață în România. Unde a avut loc

Știri

Cutremur în această dimineață în România. Unde a avut loc

România s-a zguduit din nou. Un cutremur cu magnitudinea 3 pe scara Richter s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora locală 2:35, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea.

Seismul a avut loc la o adâncime de 137 de kilometri, conform datelor publicate pe site-ul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (11 km), Întorsura Buzăului (44 km), Covasna (44 km), Mizil (47 km) şi Vălenii de Munte (48 km).

Cele mai puternice seisme din 2018 au avut o magnitudine de 4,6 pe Richter, primul în data de 14 martie şi cel de-al doilea în 25 aprilie, ambele fiind înregistrate în zona seismică Vrancea.

În 2017, cel mai mare cutremur de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, la ora 17:08, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, seismul fiind resimţit şi la Bucureşti.

În România, cele mai puternice cutremure produse în ultimii 28 de ani au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 pe scara Richter.

Cutremur de 5.9 grade în vestul Mexicului

Un cutremur cu magnitudinea de 5,9 grade pe Richter s-a produs pe coasta de vest a statului mexican Jalisco, fără să fie raportate până la această oră pagube sau victime, potrivit Protecţiei Civile Mexicane citată sâmbătă de EFE.

Serviciul Naţional de Seismologie (SSN) a înregistrat la 22:56 ora locală (03:56 GMT sâmbătă) seismul cu magnitudinea de 5,9 şi cu epicentrul situat la 90 de kilometri distanţă de Cihuatlán, statul Jalisco la o adâncime de 18 kilometri.

Mişcarea telurică a fost resimţită în mai multe regiune din Jalisco şi din statul Colima, fără ca deocamdată să fi fost raportate pagube, potrivit autorităţilor protecţiei civile ale ambelor state.

Citește și Cutremur de 3,7 grade pe scara Richter, produs în judeţul Buzău, pe 25 iunie 2018

Fausto Lugo, responsabilul Protecţiei Civile Mexicane, a informat pe contul său de Twitter că nu au fost raportate incidente în urma seismului din cursul nopţii. În urma seismului nu au fost înregistrate victime.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top