Connect with us
Cutremur de 4,3 grade înregistrat în Vrancea, aproape de Focșani

Știri

Cutremur în urmă cu puțin timp în România

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade s-a produs, marţi, în judeţul Buzău, la o adâncime de 170 de kilometri. Seismul a fost înregistrat de aparate la ora 16:31.

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) anunţă că seismul a avut loc la ora 16.31.

Potrivit INCDFP, un cutremul s-a produs, marţi după-amiază, în judeţul Buzău.

Ultimul cutremur din judeţul Buzău a avut loc în 13 iunie şi a avut magnitudinea de 3,2 grade.

Cutremur în România în această după-amiază

Dela începutul anului și până în prezent, cel mai puternic cutremur care s-a produs în România a fost de 4,6 grade pe scara Richter în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (12 kilometri), Întorsura Buzăului (25 de kilometri, Târgu Secuiesc (27 de kilometri), Nehoiu (35 de kilometri) şi Sfîntu Gheorghe (52 de kilometri).

Un cutremur deosebit de puternic a avut loc ieri în Japonia. Cea mai afectată zona a fost cea din Osaka. Neoficial, trei persoane au murit, iar alte 200 au fost rănite. Printre cei morți a fost confirmată și o fetiță de doar 9 ani.

Canalul public de televiziune NHK, precum şi canalul privat TV Asahi au evocat „mai multe” posibile decese. În ceea ce privește fetița de nouă ani, genţia de presă Kyodo a precizat că aceasta a fost strivită de un zid la marginea unei piscine.

Tragedia a vut loc într-o localitate la nord de Osaka

Contactată de AFP, poliţia din Osaka a spus că nu poate confirma aceste informaţii. Neoficial, trei persoane au murit, iar alte 200 au fost rănite.

Seismul, cu magnitudinea 5,3 potrivit institutului american USGS, s-a produs la orele 07.58 (duminică, 22.58 GMT) în apropiere de Osaka. Seismul a avut loc la o adâncime de 15,4 kilometri.

La rândul său, agenţia meteorologică a evaluat magnitudinea la 5,9 pentru o intensitate de „şase minus” pe scara seismică japoneză. Această intensitate este utilizată pentru a evalua efectele la suprafaţă ale unui cutremur de pământ.

Cutremur puternic în Japonia

Ea se întinde de la gradul unu (seism abia perceptibil) la gradul şapte (mobilele zboară prin cameră şi casele se prăbuşesc). La gardul „şase minus”, este dificil să rămâi în picioare.

Pe de altă parte, nu există riscul de tsunami, au informat autorităţile nipone.

Cel puţin un incendiu a izbucnit într-o locuinţă situată la nord de Osaka. Potrivit imaginilor transmise de televiziune, rețeaua unei canalizări cu apă a fost afectată.

Premierul Shinzo Abe a luat rapid cuvântul pentru a da asigurări legate de mobilizarea guvernului, cu „prima prioritate de a salva viaţa oamenilor”. El a ordonat echipei sale „să adune cu promptitudine informaţii despre eventuale pagube”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top