Connect with us
Cutremur România, 24 noiembrie. Cât a fost magnitudinea

Știri

Cutremur România, 24 noiembrie. Cât a fost magnitudinea

Cutremur România. Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 pe scara Richter s-a produs sâmbătă, la ora 4:45, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la o adâncime de 85 de kilometri, potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul a avut loc în apropierea oraşelor: Nehoiu (39 km), Covasna (45 km), Slănic – Moldova (54 km), Târgu Secuiesc (56 km) şi Odobeşti (57 km).

În luna noiembrie, în România, s-au produs 23 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,2 şi 3,7 pe Richter.

Cel mai puternic seism din acest an a avut loc în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

Te-ar putea interesa şi: Cutremur la Fukushima

Un seism cu magnitudinea preliminară de 5 grade s-a produs vineri în largul coastelor prefecturii japoneze Fukushima, a anunţat Agenţia de meteorologie din Japonia, citată de Xinhua.

Mişcarea telurică s-a produs la ora locală 22:30, iar epicentrul a fost stabilit la o latitudine de 37,0 grade nord şi o longitudine de 141,2 grade, la 50 de kilometri adâncime.

Nu au fost înregistrate pagube materiale sau victime imediate.

În urma seismului nu a fost emisă o alertă de tsunami.

Situată în zona de joncţiune a patru plăci tectonice, Japonia este o ţară cu risc seismic ridicat. De asemenea, aici se regăsesc peste o sută de vulcani activi.

Circa 18.500 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce un cutremur cu magnitudinea 9 şi un tsunami declanşat de acesta au devastat nord-estul Japoniei în martie 2011. Cele două evenimente naturale de amploare au provocat cel mai grav accident atomic din istoria ţării, catastrofa de la centrala nucleară Daiichi din Fukushima.

Citeşte şi: Cutremur neobișnuit în Romînia – Ce magnitudine a avut

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top