Connect with us
Dan Condrea, seful Hexi Pharma, a murit intr-un accident rutier

Știri

Dan Condrea, seful Hexi Pharma, a murit intr-un accident rutier

UPDATE 22:27 Apelul catre ambulanta s-a facut intr-adevar la 18:47, iar fisa a fost completata de catre echipaj la 18:58.

UPDATE 21:45 Purtatorul de cuvant al Politiei: „Sesizarea a fost primita prin apel de urgenta prin apel 112 la ora 7 fara un sfert (18:47). Accidentul s-a produs pe raza localitatii Buftea, autovehiculul se indrepta dintre Corbeanca catre Buftea. Colegii mei nu au gasit la fata locului urme de franare, nu excludem nicio ipoteza. Este vorba de un barbat de 39 de ani, conform documentelor de identitate gasite in afara autoturismului este vorba despre persoana la care faceti referire. Dupa proba ADN vom putea confirma acest lucru. La momentul in care au ajuns politistii persoana era decedata. O femeie a venit la fata locului pentru a-l identifica. Exista doi martori: un bicilist si soferul unui autovehicul care a fost depasit de catre victima. Martorii sunt audiati. Autovehiculul a fost ridicat pentru expertiza. In urma expertizei urmeaza sa se stabileasca viteza cu care rula autovehiculul si restul detaliilor care pot indica cauza accidentului. Luam in calcul si varianta sinuciderii.”

UPDATE 21:16 Alis Grasu, director Serviciul de Ambulanta Bucuresti: „Apelul s-a facut la 18:58. Este vorba despre un barbat de 40 de ani, cu leziuni foarte grave. Cele doua echipaje, dintre care unul cu medic, au facut toate manevrele salvatoare de viata. Din pacate nu s-a putut face nimic. A fost un impact foarte violent. La sosirea ambulantei victima era deja decedata.”

UPDATE 21:13: Dan Condrea conducea masina tatalui sau. Campul este plin de resturile masinii in care patronul Hexi Pharma si-a pierdut viata.

UPDATE 21:07: Sotia lui Dan Condrea a fost chemata sa ajute la procesul de indentificare. Se pare ca femeia a declarat ca este vorba despre sotul ei. Unul dintre prietenii lui Dan Condrea a declarat ca patronul Hexi Pharma era „un as al volanului”.

UPDATE 21:06: Se pare ca in autoturism se afla doar soferul, care a murit pe loc si este complet desfigurat, de nerecunoscut. Exista deja speculatii conform carora patronul Hexi Pharma s-ar fi sinucis. Se pare ca impactul a fost extrem de violent.

Potrivit unor surse citate de televiziunile de stiri, patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, si-a pierdut viata in urma unui accident rutier, care s-a produs duminică seară în județul Ilfov, între localitățile Buftea și Corbeanca.

La ora transmiterii acestei știri, informația nu este confirmată de polițiștii care fac cercetări la fața locului.

Potrivit primelor informații victima este desfigurată și nu a putut fi încă identificată, dar actele găsite asupra acesteia îi aparțin lui Dan Condrea.

Hexi Pharma este compania care a stat in centrul scandalului dezinfectantilor diluati. Compania si-a cerut, de curand, intrarea in faliment.

Scandalul dezinfectantilor diluati a izbucnit dupa o ancheta a jurnalistului Catalin Tolontan, care a dezvaluit, bazandu-se pe declaratiile şi pe documentele furnizate de foşti angajati ai firmei Hexi Pharma, a dezinfectantii furnizati de aceasta spitalelor au concentratii mai mici decat cele inscrise pe eticheta.

De asemenea, presa a mai relatat ca Dan Condrea, patronul acestei firme, este actionar si la o firma care asigura servicii de curatenie in unitati medicale, firma care acelasi administrator ca Unilab, aboratorul unde ar trebui sa fie verificata calitatea dezinfectantilor. Analize facute in laboratorul de stat ICECHIM au aratat ca dezinfectantii livrati de Hexi Pharma au o concentratie de 10 ori mai mica decat cea din reteta.

Dupa aceste dezvaluiri, Parchetul General a demarat o ancheta, iar MS a dispus un control la spitale. Sambata, jurnalistul Catalin Tolontan a scris ca verificarile cerute de ministrul Sanatatii „sunt gandite de acelaşi om a carui asociatie a primit sponsorizari de la producatorul de dezinfectanti destinati spitalelor”.

In replica, Ministerul Sanatatii a transmis ca actiunile de control pentru biocidele produse de Hexi Pharma se fac in colaborare cu Parchetul General, sunt urmarite in teren de reprezentantii Directiilor de Sanatate Publica, iar la nivel central de catre ministrul Sanatatii, Corpul de Control al Ministerului Sanatatii şi Inspectia Sanitara de Stat.

De asemenea,  premierul Dacian Ciolos a trimis Corpul de control in doua controale majore la Ministerul Sanatatii: unul va verifica modul in care ministerul a controlat dezinfectantii Hexi Pharma, al doilea – la comisia de biocid a ministerului. Cele doua controale vin pe fondul indoielilor exprimate de medici, ziaristi si membri ai societatii civile fata de modul in care Ministerul Sanatatii a gestionat criza dezinfectantilor.

Hexi Pharma a anuntat in 28 aprilie ca a demarat o ancheta interna „pentru a stabili care sunt factorii responsabili pentru aparitia acestei situatii”, iar pana la elucidarea şi rezolvarea tuturor problemelor semnalate de autoritati şi de catre mass-media s-a oprit productia in fabrica, precum si orice distributie.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

1 Comment

  1. irina alexandra

    2016-05-25T13:42:34+03:00 at 13:42

    ti-ai inscenat moartea Condrea? Nu vei scapa viu, oriunde esti,tu si nici cei ce sunt sange din sangele tau. De viu sa te ingropi si tot nu vei scapa nici tu si nici cei care te-au coordonat pana aici!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top