Connect with us
De ce a murit copilul de la Sanador. Concluziile legiştilor

Știri

De ce a murit copilul de la Sanador. Concluziile legiştilor

Legiştii de la INML au ajuns la o concluzie şocantă în legătură cu copilul de la Sanador care a murit la scurt timp după o operaţie banală, anul trecut, în octombrie.

Institutul de medicină legală a stabilit că un vas de sânge a fost înțepat în timpul operaţiei, iar copilul a sângerat lent ore-n şir până a murit.

Cauza morţii este aşadar hemoragie internă, iar medicii spitalului nu au intervenit în multele ore trecute de la încheierea operaţiei până la deces.

Ştefan, care nu împlinise încă 2 ani, a murit la sfârșitul lunii octombrie, într-un spital privat Sanador, din Capitală, la câteva ore după după ce fusese operat de hernie inghinală.

„Moartea (…) a fost neviolentă. Ea s-a datorat unei hemoragii interne acute, la nivel retroperitoneal, având sursa la nivelul venelor funiculului spermatic stâng, complicată cu şoc hemoragie, apărută în urma unei intervenţii chirurgicale pentru «testicul necoborât stâng»”, au scris medicii legiști în raportul publicat de libertatea.ro.

Specialiștii INML menționează că atât diagnosticul preoperator, cât şi indicaţia chirurgicală au fost corecte. Hemoragia internă produsă în urma operației a fost lentă, în perioada de după anestezie.

„În cursul tratamentului chirurgical s-a constituit o complicaţie hemoragică cu evoluţie insidioasă lentă, suprapusă unui status post-anestezic, nedepistată”, au menționat în raport medicii legiști care au făcut autopsia trupului băiețelului.

Copilul de la Sanador: Ce acuza familia

Părinții se întreabă însă de ce nu a fost depistată hemoragia, deși copilul se simțea rău. Medicii s-au apărat atunci, spunând că nu știu de unde a apărut hemoragia.

Conducerea clinicii va prezenta curând un punct de vedere în urma acestei concluzii a legiștilor.

Mama copilului spune că manevrele de resuscitare au început extrem de stângaci și, văzând că cei de la Sanador nu știau ce să facă, a sunat la 112 și a solicitat intervenția SMURD. „Le tremurau mâinile, nu găseau nimic. Era un haos”.

În replică, reprezentanţii spitalului au afirmat că au respectat toate procedurile în ceea ce priveşte tratarea pacientului.

Citeşte şi: Noi acuzații pentru Spitalul Sanador, după ce o femeie a murit

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top