Connect with us
De ce a murit Hanibal Dumitrașcu: cauzele morții

Știri

De ce a murit Hanibal Dumitrașcu: cauzele morții

Cunoscutul psiholog, Hanibal Dumitrașcu, a încetat din viață duminică după-amiază, după ce în urmă cu câteva zile a fost transportat de urgență  la Spitalul Universitar, în urma unui atac cerebral. Acesta a fost supus şi unei intervenţii chirurgicale, el suferind şi de alte boli cronice.

Conform medicilor, atacul cerebral a avut loc pe stradă, iar aceasta a fost dus direct în sala de operaţie, fiind încontinuu sub observaţie medicală. După operație i s-a drenat sângele, însă creierul era afectat.

Hanibal Dumitraşcu analizase tensiunile politice al momentului şi, înainte de tragedie cu câteva ore, apropiaţii povestesc despre starea sa ca fiind relativ bună.

Citește și: A murit psihologul Hanibal Dumitrașcu

Hanibal Dumitrașcu s-a născut pe 9 ianuarie 1964, în Râmnicu Sărat, judeţul Buzău. Din 2006, Hanibal Dumitrașcu era Conferențiar universitar, la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București, unde fusese înainte lector universitar din 1995.

Psihologul era căsătorit cu Mirela Dumitrașcu și avea două fete gemene, Maria și Ioana.

Totodată, acesta era coordonator Studii Universitare de Master, program de studii Consiliere în Asistența Socială, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, la Universitatea București.

Psihologul românilor

Hanibal Dumitrașcu, cunoscut și ca psihologul românilor, a publicat și nenumărate cărți în domeniul psihologiei.

Conform declarației de avere completată în urmă cu patru ani, Hanibal Dumitrașcu deține două apartamente, unul la București, celălalt la Râmnicu Sărat, și o mașină. În dreptul datoriilor erau trecute trei credite la bănci a căror valoare totală era de 125.000 lei.

„Este o pierdere uriașă atât în plan personal cât și în plan social în România. Țara noastră a pierdut o personalitate importantă. Nu se plângea de afecțiunea pe care o avea, punea în planul doi problemele personale. Diabetul nu este o boală ușoară”, afirmă  cei care l-au cunoscut.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top