Connect with us
sotii maleon

Știri

Detalii cutremurătoare în cazul morții soților Maleon. Ce purtau cei doi când au fost găsiți

Apar mai multe detalii în cazul sinuciderii soților Maleon din Iași. Bogdan Petru Maleon, directorul Bibliotecii Centrale Universitare Iaşi, și soția sa, Anda, și-au pus capăt zilelor de Crăciun, fiind găsiți fără viață în mansarda casei lor.

Surse din anchetă au stabilit că cei doi consumaseră alcool înainte de a se sinucide. De asemenea, se pare că trupul neînsufleţit al Andei Maleon era aşezat pe jos, iar cureaua cu care se spânzurase era pusă lângă cadavru.

Totodată, trupului lui Bogdan Maleon era într-un ștreang făcut tot dintr-o curea de pantaloni, agățată de o grindă din lemn. El purta o pereche de blugi și o cămașă, iar ea avea blugi și un tricou.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi susţin că directorul Bibliotecii Central Universitare din Iaşi, Bogdan-Petru Maleon, şi soţia sa, Anda Elena Maleon, s-au sinucis în prima zi de Crăciun, la o diferenţă de câteva ore.

„Din primele cercetări care s-au efectuat în cursul după amiezii de ieri şi în cursul dimineţii, respectiv, concluziile preliminare ale necropsiei, au fost înlăturate suspiciunile privind uciderea celor două persoane.

Lipsa semnelor de violenţă şi lipsa oricăror semne de autoapărare pe corpul cadavrelor, astfel încât, în acest moment, concluzia la care am ajuns este că cele două persoane s-au sinucis la o diferenţă de două-trei ore.

Decesul a intervenit cu aproximativ 8 – 10 ore înainte de ora la care au fost găsite cadavrele”, a declarat, marţi, Carmina Pascal, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, citată de agerpres.ro.

Analizele medico-legale au arătat că amândoi aveau o alcoolemie mare: ea 2,40, şi el 1,70. Deşi iniţial anchetatorii au mers pe varianta unei crime, după efectuarea autopsiei au anunţat că ar fi vorba despre o dublă sinucidere.

Bogdan Maleon şi soţia lui, Anda, erau cunoscuţi şi respectaţi în oraş. Bărbatul de 42 de ani era profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Din 2015 fusese numit director interimar al Bibliotecii Central Universitare din oraş. Anterior, el a fost director al Muzeului Universităţii Cuza.

Soţia lui, Anda Elena, manager de proiect pentru fonduri europene, avea 38 de ani. Iniţial, anchetatorii luau în calcul o crimă urmată de o sinucidere, însă după efectuarea autopsiei au ajuns la o concluzie năucitoare: dublă sinucidere.

Fostul subprefect Bogdan Albălaşi a declarat că a fost colegul de bancă al soţului Andei Maleon. Cei doi au stat în aceeaşi bancă în anii de liceu, iar timpul i-a apropiat şi mai mult. Astfel, ajunşi la vârsta maturităţii ei erau buni prieteni şi se vedeau des.

Bogdan Albălaşi a dezvăluit că cei doi soţi, care au fost găsiţi spânzuraţi de o rudă, aveau multe realizări şi că aveau o căsnicie fericită.

„Am primit cu mare durere in suflet vestea trecerii în nefiinţă a fostului meu coleg de banca din anii liceului, Bogdan Petru Maleon.

Sufletul îmi este împietrit şi răvăşit la aflarea cumplitei vesti. Am fost prieteni foarte apropiaţi inca din anul 1990. Era un om de o înaltă ţinută intelectuală şi morală, un exemplu de eleganta pentru toti cei care l-am cunoscut.

E greu să vorbesc la trecut despre Anda si Bogdan. Era o familie fericită, împlinită din toate punctele de vedere, cu multe realizari, se iubeau si se respectau. Sunt copleşit de durere!

Dumnezeu Sa-i ierte!”, a mărturisit Bogdan Albălaşi, fostul subprefect.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top