Connect with us
Detaliul incredibil în cazul tragediei din Ungaria! Ce făcea șoferul în momentul producerii accidentului în care au pierit 9 români

Știri

Detaliul incredibil în cazul tragediei din Ungaria! Ce făcea șoferul în momentul producerii accidentului în care au pierit 9 români

La câteva ore de la accidentul care a șocat o țară întreagă, ies la iveală detalii înfiorătoare despre șoferul microbuzului în care care și-au găsit sfârșitul 9 cetățeni români.

Toate cele nouă victime ale accidentului rutier ce a avut loc marţi în Ungaria au fost identificate ca fiind de cetăţenie română, iar trupurile neînsufleţite ale acestora au fost transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

În urma accidentului petrecut la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, 9 români care se întorceau acasă au murit în urma impactului cu un TIR. Aceștia se întorceau din Slovenia și s-au lovit brutal de un camion cu nisip.

O depăşire ratată ar fi cauza accidentului. Potrivit unor imagini care circulă pe internet, şoferul făcea live pe Facebook în momentul impactului și a surprins momentul impactului.

Citește și: Accident rutier în Vâlcea soldat cu moartea a două persoane. Alte trei, grav rănite

Nouă oameni, două femei şi şapte bărbaţi, se aflau în microbuzul cu numere de Mureş care venea marți din Slovenia şi se îndrepta spre România.

Paul Ciocoiu, purtător de cuvânt MAE: “Din datele prelimiare oferite de poliţia ungară, rezultă că microbuzul a intrat într-o depăşire riscantă.”

Citește și: Accident în Măneciu: Trei copii, implicați. Doi, în stare gravă la spital

Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor.

„Ambasada României în Ungaria gestionează prin demersuri de asistenţă consulară cazul accidentului rutier produs la data de 22 mai în apropierea oraşului Budapesta, Ungaria, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România”, se precizează în comunicat.

Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor.

„Conform datelor preliminare obţinute de reprezentanţii misiunii diplomatice, în urma accidentului, şapte persoane, pasageri ai microbuzului, şi-au pierdut viaţa”, precizează MAE.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgenţă şi se află la faţa locului accidentului pentru a acorda asistenţă consulară.

La ce numere pot suna cetățenii români pentru asistență consulară

Din datele obţinute de echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe Drumul Naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta 0036-384-76-89 şi 0036-384-83-94 şi 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top