Connect with us
Incep sa apara detalii privind identitatea atacatorului de la Munchen. Acesta este un tanar de 18 ani cu cetatenie germana si iraniana.

Știri

UPDATE: Dezvaluiri despre atacatorul din Munchen. Ce spun procurorii

Detalii despre identitatea atacatorului din Munchen incep sa iasa la iveala, desi misterul invaluie in continuare motivele care stau in spatele acestui atac. Agresorul este un tanar de 18 ani cu dubla cetatenie, germana si iraniana, iar potrivit Daily Mail, numele sau este Ali Sonboly.

Update, 13.44: Procurorul orasului Munchen a spus ca tanarul suferea de o forma de depresie si ca ar fi urmat un tratament psihiatric. Seful Politiei din Bavaria a afirmat ca nu exista, deocamdata, o legatura intre atacator si Statul Islamic sau refugiati.

Citeste si: Cum arata autorul atacului de la Munchen FOTO

Adolescentul care a ucis noua oameni inainte de a-si lua viata este descris de vecini ca fiind un tip linistit si singuratic, Motivele din spatele acestui atac sunt la acest moment necunoscute, dar politistii iau in calcul mai multe variante. Una dintre ele este razbunarea, intrucat acesta ar fi postat mai multe videoclipuri in care se plange despre faptul ca a fost agresat fizic timp ce sapte ani.

Oamenii legii investigheaza si posibilitatea ca acesta sa fi vrut sa ucida numai copii, incercand sa ii ademeneasca sub promisiunea ca le va da mancare pe gratis de la McDonalds.

Citeste si: Atentat terorist in Munchen: 10 morti.

Citeste si: Sedinta de urgenta a guvernului German dupa atentatul din Munchen

Nu este exclusa nici pista conform careia acesta ar fi fost simpatizant al jihadistilor, intrucat unii martori sustin ca l-au auzit strigand „Allahu Akbar” inainte de a trage. Totodata, se ia in calcul si varianta in care acesta ar fi fost simpatizant al extremei drepte, intrucat o inregistrare video de dinaintea atacului il prezinta injurand turcii si spunand ca este german.

O ancheta este in curs pentru a stabili cu exactitate ce s-a petrecut si ce l-a motivat pe tanar sa comita atacul armat. Zece oameni, inclusiv atacatorul, si-au pierdut viata in timpul evenimentelor de la Munchen. Tanarul a deschis focul in fata unui McDonalds, dupa care s-a indreptat catre un mall, unde a mai tras cateva rafale. A fugit si a fost gasit mort de politisti, dupa ce s-a sinucis.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top