Connect with us
DNA a cerut încuviințarea urmăririi penale față de fostul ministru Sebastian Vlădescu

Știri

DNA a cerut încuviințarea urmăririi penale față de fostul ministru Sebastian Vlădescu

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut încuviinţarea urmăririi penale faţă de Sebastian Vlădescu, fost ministru al finanţelor.

Potrivit unui comunicat de presă, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a transmis procurorului general al PICCJ referatul cauzei, în vederea sesizării preşedintelui României, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Sebastian Vlădescu, la data faptelor ministru al Finanţelor Publice, faţă de care există indicii că ar fi săvârşit două infracţiuni de luare de mită.

Marți, procurorii DNA au făcut percheziții în acest dosar, inclusiv la locuința lui Sebastian Vlădescu.

Potrivit unui comunicat al Direcției Anticorupție, fostul ministru al finanțelor publice ar fi săvârșit două infracțiuni de luare de mită, în perioada în care a fost ministru al Finanțelor.

În perioada 2008-2009, acesta ar fi primit, în conturile bancare ale unor firme deținute sau controlate de către persoane apropiate, suma de aproximativ 1 milion de euro pentru contracte care au legătură cu CFR.

În același dosar penal, procurorii DNA au dispus deja punerea în mișcare a acțiunii penale faţă de Ionuț Costea, în calitate de fost angajat al Ministerului Finanțelor. Acesta este cumnatul lui Mircea Geoană și a fost director al Exim Bank, pentru trafic de influență și complicitate la luare de mită.

Dar și al lui Cristian Boureanu, fost deputat, tot pentru trafic de influență.

Inițial, se știa că perchezițiile DNA de marți au avut loc percheziții și la casa omului de afaceri Sorin Boureanu, fratele lui Cristian Boureanu și că ar fi existat suspiciuni că Vlădescu ar fi protejat firmele lui Sorin Boureanu.

Știri asemănătoare:

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top