Connect with us
Doi bărbați s-au electrocutat la mina Pinoasa

Știri

Doi bărbați s-au electrocutat la mina Pinoasa

Accident în această dimineață la mina Pinoasa, din complexul Rovinari. Doi bărbati sunt în stare gravă după ce s-au electrocutat.

Un nou accident de muncă s-a produs în minele din România. De această dată la mina Pinoasa, din complexul Rovinari.

Sunt două victime electrocutate, cel puțin una fiind în stare gravă. Cei doi angajați făceau reparații la un transformator la cariera Pinoasa, din apropiere de Rovinari, când panoul electric a luat foc. În vârstă de 42, respectiv 48 de ani, ei au arsuri la față și la mâini.

Bărbații au ajuns la UPU Rovinari, iar ulterior unul a fost transportat la Spitalul Floreasca cu elicopterul SMURD.

”Din primele informații este vorba despre un accident produs din neglijență. Sunt două victime, doi electricieni. Ambele victime sunt în drum spre București. Condițiile de siguranță erau asigurate în totalitate, cei doi trebuiau să se asigure de scoaterea sub tenisune, este neglijență” a precizat Doru Vișan, secretar de stat în ministerul Economiei.

Bărbati electrocutați la mina Pinoasa

Bărbatul de 42 de ani este în stare gravă și el a fost adus la Floreasca, în București, cu un elicopter SMURD. Cealaltă victimă va fi adusă la Spitalul de Arsuri din Capitală.

La fața locului sunte așteptați inspectorii ITM care vor verifica în ce condiții s-a petrecut accidentul de muncă. Polițiștii au deschis un dosar penal.

Este al doilea incident într-o mină din România în doar o săptămână. La începutul săptămânii un bărbat a murit după ce tavanul s-a surpat în Mina Lupeni. Și în acest caz polițiștii au deschi un dosar penal și continuă cercetările. Bărbatul de 42 de ani mort la Mina Lupeni avea 42 de ani și a lucrat mai bine de jumătate din viață într-o mină.

Pentru el, medicii nu au mai putut face absolut nimic. Celălalt bărbat a fost preluat de medici în stare gravă. Ancheta deschisă urmează să stabilească cine se face vinovat de acest lucru.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top