Connect with us
Dosarul de sclavie de la Berevoești. Măsura arestului preventiv a fost înlocuită cu arestul la domiciliu în cazul a șapte femei.

Știri

Dosarul de sclavie de la Berevoești. Ce au decis magistrații în cazul inculpaților

Dosarul de sclavie de la Berevoești. Măsura arestului preventiv a fost prelungită de Tribunalul Argeş pentru opt bărbaţi cercetaţi în dosar. În plus, pentru şapte femei magistraţii au dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Cele şapte femei au interdicţia, pe perioada arestului la domiciliu, să nu părăsească locuinţele din comuna Berevoeşti, satul Gămăceşti, judeţul Argeş.

Decizia Tribunalului Argeş a fost atacată la Curtea de Apel Piteşti. Contestaţia va fi judecată în 13 decembrie.

Persoanele vizate sunt suspectate că, începând cu anul 2008 şi până în prezent, au constituit mai multe grupuri infracţionale organizate structurate pe baza relaţiilor de familie. Aceștia au recrutat aproximativ 40 de persoane minore şi majore prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea. Le-au exploatat supunându-le la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat.

Printre victime se numără copii, dar şi persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice ori cu situaţii materiale precare. Au fost forţate să muncească sau să practice cerşetoria, ”prin procedee care au adus victimele în stare de aservire şi de lipsire de libertate”, arăta DIICOT. Victimele erau ţinute într-o continuă stare de teroare. Exploatatorii le băteau, le ameninţau, le ţineau fără hrană şi le supuneau unor tratamente umilitoare, potrivit procurorilor.

Victimele erau ţinute într-o continuă stare de teroare. Exploatatorii le băteau, le ameninţau, le ţineau fără hrană şi le supuneau unor tratamente umilitoare.

Cazul de sclavie de la Berevoești

Cinci persoane, între care doi copii, exploatate de către membrii grupărilor din Berevoeşti, judeţul Argeş, au fost găsite de poliţişti legate cu lanţuri. De asemenea, în urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat aproape 230.000 de lei, jumătate de kilogram de aur, maşini şi drujbe.

Potrivit unor surse judiciare, suspecţii din acest dosar, rude între ei, îşi recrutau victimele în diverse moduri. În unele situaţii, ei le promiteau unor bărbaţi că îi angajează ca zilieri sau ca şoferi plătiţi cu 100 sau 200 de lei, plus masă şi cazare pentru fiecare cursă. Ulterior, acestora le erau luate actele, respectiv buletinul şi permisul de conducere, şi erau obligate să facă diverse munci, dar şi să cerşească în beneficiul exploatatorilor. Astfel, au fost identificaţi bărbaţi puşi să spele vase, rufe, să îngrijească animale, să facă grădinărit sau să cureţe fecalele din spatele casei, spaţiu folosit în loc de toaletă.

În alte situaţii, suspecţii răpeau victimele de pe stradă. Astfel, a fost identificat un bărbat care în 4 iulie 2015 a fost răpit de pe stradă de două persoane de etnie romă. Fapta s-a produs, conform anchetatorilor, în miezul zilei, la ora 15.45, când victima, care se afla în apropierea bisericii ”Sfântul Ioan” din Piteşti, a fost luată pe sus şi băgată cu forţa într-o autoutilitară, fiind dusă al muncă forţată, relatează news.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top