Connect with us
Două persoane, salvate dintr-un autoturism surprins de viitură

Știri

Două persoane, salvate dintr-un autoturism surprins de viitură

Două persoane au fost salvate marți seara dintr-un autoturism surprins de viitură în localitatea Lăzarea din județul Harghita, iar zeci de case au fost inundate în trei localităţi din judeţ, în urma ploilor torențiale.

Şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Lăzarea, Gyorfi Zsolt, a declarat pentru AGERPRES că autoturismul în cauză a fost surprins de viitură pe un drum comunal din localitate, nu a mai putut să înainteze şi a fost nevoie de tractarea sa şi de salvarea persoanelor aflate în interior.

Potrivit sursei citate, din cauza torenţilor formaţi pe versanţi, în urma topirii zăpezii şi a precipitaţiilor abundente, au fost inundate peste 50 de curţi, pompierii voluntari şi cetăţenii încercând să protejeze celelalte curţi cu saci de nisip.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că şi în localitatea Suseni au fost inundate 40 de curţi iar la Chileni, alte 15 curţi şi în aceste cazuri intervenind serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă.

COD ROȘU DE INUNDAȚII PE HOMORODUL MIC ȘI HOMORODUL MARE

De asemenea, pârâul Homorodul Mic s-a revărsat şi a inundat un pod de pe DJ 131, la ieşirea din localitatea Mărtiniş spre localitatea Rareş.

Traficul este în continuare îngreunat pe un anumit sector de pe DN 11 B, între localităţile Cozmeni, din Harghita şi Târgu Secuiesc, din Covasna, din cauza unor torenţi formaţi în urma topirii zăpezii, care traversează carosabilul, dar şi pe DN 12, Miercurea Ciuc-Gheorgheni, în zona localităţii Ciceu, unde apa venită de pe câmp trece peste carosabil.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Harghita, sunt monitorizate permanent cursurile de apă care ar putea ieşi din matcă, judeţul aflându-se sub cod portocaliu hidrologic, pentru pârâurile Homorodul Mare şi Homorodul Mic.

CITEȘTE ȘI: Pompierii, solicitați să scoată apa din gospodării. Unde s-a intervenit de urgență

Cod roșu de inundații, valabil până la miezul nopții, în două județe din țară

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top