Connect with us
Elena Udrea, șase ani de închisoare cu executare! Rudel Obreja a primit cinci ani de închisoare cu executare

Știri

Elena Udrea, șase ani de închisoare cu executare! Rudel Obreja a primit cinci ani de închisoare cu executare

Elena Udrea a fost condamnată marți la șase ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute. Rudel Obreja a primit cinci ani de închisoare cu executare. Ion Ariton, fostul ministru al Economiei, a fost achitat. Tudor Breazu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

Deciziile Curții Constituționale sunt definitive.

În dosarul Gala Bute, Elena Udrea a fost condamnată în primă instanţă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

La ultimul termen al procesului, care s-a desfăşurat pe 9 mai, un procuror a cerut admiterea apelului formulat de DNA şi sporirea pedepselor primite în primă instanţă de Elena Udrea şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obeja, dar şi de ceilalţi inculpaţi.

Anchetatorii au solicitat, totodată, condamnarea fostului ministru al Economiei Ion Ariton, achitat de instanţa de fond pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Citește și: Elena Udrea, interviu surprinzător: “Netflix îmi oferă un milion de dolari”

Elena Udrea a fost condamnată în prima instanță la șase ani de închisoare cu executare

Cu privire la Ştefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Marius Botoroagă, condamnaţi cu suspendare în primă instanţă, procurorul a cerut stabilirea de pedepse cu executare.

Pe 29 martie 2017, Elena Udrea a fost condamnată în primă instanţă la şase ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute” pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

În acelaşi dosar, Rudel Obreja, fost preşedinte al FRB, a fost condamnat la cinci ani închisoare cu executare, iar Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, a primit trei ani de închisoare cu executare. Ion Ariton, fost ministru al Economiei, a fost achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

1 Comment

1 Comment

  1. paul

    2018-06-05T16:01:13+03:00 at 16:01

    Nu-mi vine sa cred ca judecatorii au condamnat-o pe Udrea la inchisoare cu executare. Sincer ma astepam la CU SUSPENDARE. Felicitari judecatorilor. INSEAMNA CA MAI AVEM O SANSA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top