Connect with us
Elicopter prăbușit lângă Turda miercuri după-amiază

Știri

Elicopter prăbușit lângă Turda miercuri după-amiază

Un elicopter de mici dimensiuni care efectua activități agricole s-a părbușit miercuri în zona de deal de pe raza municipiului Turda.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Cluj, în urma apelului la numărul unic de urgență 112, imediat au fost alertate o autospecială complexă de stingere cu modul de descarcerare și prim ajutor.

La fața locului au intervenit o ambulanță SMURD pentru victime multiple (ATPVM) și un echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Cluj.

„În urma verificărilor, în elicopter se aflau două persoane, care au ieșit din interiorul aeronavei și nu prezintă probleme medicale”, transmite purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Cele două victime au fost evaluate medical de echipajul ambulanței. Dacă situația acestora o va impune vor fi transportați la spital.

Te-ar putea interesa și: Avion prăbușit! 3 supraviețuitori și peste 100 de morți

Avion prăbușit în Cuba. Un avion al companiei Cubana de Aviation s-a prăbușit la ora locală 12:30, la scurt timp după ce aeronava a decolat de pe aeroportul Havana Internațional, scrie AIR24.ro.

Conform primelor înformații, furnizate de autoritățile din Cuba, nu exită supraviețuitori. La bord au fost 107 pasageri.

AIR24.ro transmite în format LIVE TEXT toate detaliile despre avionul prăbușit aici.

Știrea inițială: Avion prăbușit în Cuba! Peste 100 de pasageri au murit.

Un avion al companiei cubaneze Cubana de aviacion cu 104 pasageri la bord s-a prăbuşit vineri la scurt timp după ce decolase de pe Aeroportul Jose Marti din Havana, făcând ”un număr ridicat” de victime, potrivit autorităţilor, iar presa de stat a anunţat că trei supravieţuitori sunt internaţi ”în stare gravă”, transmite AFP.

„Trei pasageri au supravieţuit accidentului. Sunt într-o stare gravă şi au fost internaţi deja în spital”, a informat pe site-ul său cotidianul oficial Granma.

„A avut loc un regretabil accident aerian. Veştile nu sunt încurajatoare, se pare că există un număr ridicat de victime”, a declarat preşedintele cubanez, Miguel Diaz-Canel, venit foarte repede la locul accidentului.

Miguel Diaz-Canel a menţionat prezenţa la bord a nouă membri ai echipajului „străini”, fără să spună cu exactitate dacă aceştia fac parte dintre cei 104 pasageri menţionaţi de autorităţi.

Surse aeroportuare şi martori oculari au precizat pentru AFP că aparatul Boeing 737, care se îndrepta spre Holguin (estul Cubei), s-a prăbuşit la scurt timp după decolare, în momentul în care a efectuat primul viraj. Citește continuarea AICI.

Foto: ISU Cluj.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top