Connect with us
Evaluare nationala 2016 pentru clasa a VIII a. Inscrierile incep miercuri, 15 iunie. Stiri despre Evaluarea Nationala si calendarul probelor.

Știri

Evaluare nationala 2016, la clasa a VIII a. Calendar probe

Evaluare Nationala 2016. Elevii care au terminat anul acesta clasa a VIII a se pregatesc pentru Evaluarea Nationala, cunoscuta in trecut ca examenul de Capacitate.

Inscrierile pentru Evaluarea Nationala de clasa a VIII a incep pe 15 iunie 2016 si dureaza pana pe 17 iunie 2016, data care coincide cu incheierea cursurilor pentru elevii de clasa a opta. Apoi, Evaluarea se desfasoara dupa cum urmeaza:

Calendar si Probe Evaluare Nationala 2016

27 iunie 2016: Proba scrisa la Limba si literatura romana

28 iunie 2016: Proba scrisa la Limba si literatura materna

29 iunie 2016: Proba scrisa la Matematica

1 iulie 2016: Afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00)

1 iulie 2016: Depunerea contestatiilor (orele 16:00 – 20:00)

2 – 4 iulie 2016: Rezolvarea contestatiilor

5 iulie 2016: Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Vezi AICI Subiecte la Simularea Evaluarii Nationale – Limba Romana

Vezi AICI Subiecte la Simularea Evaluarii Nationale – Matematica

Evaluarea Nationala, supravegheata video

Anul acesta, elevii care sustin acest examen vor fi supravegheati audio-video, anunta Ministerul Educatiei, printr-un comunicat postat pe site-ul edu.ro.

„Comisiile judetene/comisia municipiului Bucuresti de organizare a evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a vor/va asigura dotarea cu camere functionale de supraveghere video si audio a salilor de clasa din unitatile de invatamant in care se desfasoara probele pentru evaluarea nationala pentru elevii clasei a VIII-a, a salilor in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si a salilor in care se preiau, se evalueaza si se depoziteaza lucrarile scrise.

Pana la inceperea probelor scrise, comisiile judetene/ comisia municipiului Bucuresti de organizare a evaluarii nationale iau/ia toate masurile, in colaborare cu autoritatile administratiei publice locale, pentru asigurarea dotarii tuturor salilor de examen cu camere functionale de supraveghere video si audio.

Activitatea de monitorizare a desfasurarii evaluarii nationale prin intermediul camerelor de supraveghere se va desfasura in conformitate cu o procedura stabilita de Comisia Nationala de Organizare a Evaluarii Nationale.

In vederea asigurarii desfasurarii corecte a evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a, in conformitate cu prevederile reglementarilor in vigoare, comisiile din unitatile de invatamant si comisiile judetene/ comisia municipiului Bucuresti de organizare a evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a verifica, prin sondaj, inregistrarile audio-video din salile de examen, dupa incheierea probei scrise. In cazul in care, la verificarea prin sondaj, se constata nereguli, fraude sau tentative de frauda ori in cazul in care exista sesizari privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru inregistrarile din toate salile de examen din unitatea de invatamant respectiva”, se arata in comunicatul Ministerului Educatiei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top