Connect with us
15 ani de la atentatele din SUA

Externe

15 ani de la atentatele de la 11 septembrie din SUA. Ce s-a ales de copiii care si-au pierdut parintii

Copiii care si-au pierdut parintii in atentatele din 11 septembrie si-au construit vietile inspirati de tragedie
Peste 3.000 de copii si tineri si-au pierdut un parinte in atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, cele mai sangeroase inregistrate vreodata pe teritoriul american, relateaza Associates Press, care prezinta povestile acestora.

La 15 ani dupa atentate, acesti copii sunt adulti sau aproape adulti si trebuie sa isi modeleze singuri mostenirea. Multi au fost ghidati de hotararea de a-si onora parintii pierduti sau de experienta durerii pe care au simtit-o. Unii au ales sa lucreze cu refugiatii, altii sa studieze fortele care au dus la atacuri sau chiar sa indeplineasca vizele sportive, nerealizate, ale parintilor lor, scrie news.ro.

LINSAY WEINBERG: “Lucrurile formeaza un cerc complet”

Lindsay Weinberg trebuie sa gaseasca si sa informeze familiile ale caror rude au murit, uneori in circumstante violente, o slujba pe care este foarte pregatita sa o desfasoare.

“Le transmit una dintre cele mai proaste vesti pe care le pot primi. Si eu am primit-o”, spune ea.

Weinberg avea 12 ani cand Biroul de Criminalistica al New York City, unde lucreaza acum, i-a spus familiei sale, in 2002, ca a identificat ramasitele tatalui ei printre victimele atentatelor din 11 septembrie.

“Acest lucru contribuie la empatia pe care o simt”, explica tanara de 26 de ani, al carui tata, Steven Weinberg, era contabil si lucra in World Trade Center.

Dupa ce si-a dat seama ca serviciile criminalistice au ajutat sa ii ofere familiei raspunsuri, Lindsay a decis sa urmeze aceasta cale.

Ea nu lucreaza la analiza, inca in curs, a peste 21.000 de fragmente de oase descoperite la Ground Zero. Tanara explica faptul ca legatura sa cu 11 septembrie “nu este ceva ce ma conduce, personal sau profesional”. Insa faptul ca lucreaza la Biroul de Criminalistica arata “ca lucrurile formeaza un cerc complet”, marturiseste ea.

Citeste continuarea in pagina urmatoare

Pagini: 1 2 3 4

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top