Connect with us
Afghanistan: Atac sinucigaș în Kabul pe 11 iunie. Cel puțin 12 persoane au murit

Externe

Afghanistan: Atac sinucigaș în Kabul pe 11 iunie. Cel puțin 12 persoane au murit

Atac sinucigaș în Kabul, pe 11 iunie 2018, soldat cu moarte a cel puțin 12 persoane. Alte câteva zeci de persoane au fost rănite, în urma unui atac sinucigaș petrecurt la intrare în Ministerul pentru Reabilitare rurală şi Dezvoltare al Afganistanului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului afgan al Sănătăţii, Wahidullah Majroh, în atac au fost răniţi cel puţin 31 de oameni.

„Un kamikaze şi-a detonat vesta sa cu explozivi la intrare în minister… ucigând şi rănind mai mulţi angajaţi ai ministerului”, a adăugat la rândul său purtătorul de cuvânt al poliţiei afgane, Hashmat Stanikzai.

Citește și: Afghanistan: Atac la Kabul, într-o moschee. Cel puțin 27 de morți

Cu puţin timp înainte de această declaraţie, un purtător de cuvânt al ministerului unde a avut loc atacul anunţa că explozia a avut loc în timp ce angajaţii plecau mai devreme acasă cu ocazia Ramadanului, ceea ce făcea probabilă existenţa de victime. „O explozie s-a produs la ieşirea din minister”, a declarat Daud Naimi, purtătorul de cuvânt al Ministerului pentru Reabilitare rurală şi Dezvoltare.

Oamenii plecau din clădire în jurul orei locale 13:00 (08:30 GMT), dat fiind orarul de muncă prilejuit de Ramadan, atunci când a avut loc explozia.

Citește și: Explozie puternică în județul Prahova. Pompierii intervin de urgență

Preşedintele Afganistanului, Ashraf Ghani, a declarat joia trecută că forţele afgane de securitate vor suspenda toate „manevrele ofensive” împotriva combatanţilor talibani, exceptându-i pe militanţii din gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), până în data de 20 iunie.

Mișcarea talibană a anunțat o încetare a focului pentru trei zile

Mişcarea talibană a anunţat o încetare a focului pe o durată de numai trei zile, începând de sâmbătă, care să acopere celebrarea Eid, care marchează sfârşitul postului Ramadan.

În februarie, Ghani a mai propus un armistiţiu cu talibanii, însă militanţii acestei mişcări încă nu au răspuns la această ofertă. Ei şi-au anunţat ofensiva lor anuală la sfârşitul lui aprilie, iar numărul de atacuri împotriva forţelor afgane de securitate, centrelor de district şi capitalelor de provincie a crescut de atunci.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top