Connect with us
Amenințare cu bombă în București. Hotelul Sheraton și Școala Americană evacuate

Externe

ALERTĂ cu BOMBĂ la Judecătorie! Ce au găsit oamenii legii când au ajuns la locul faptei

O persoană a sunat luni dimineața la Poliție pentru a anunța că în interiorul Judecătoriei Centrale din Chișinău s-ar afla un dispozitiv exploziv. Alerta cu bombă a fost declanşată imediat, iar forțele de ordine au intervenit pentru a verifica zona.

Întregul personal a fost imediat evacuat, iar zona a fost încercuită de către forţele de ordine mobilizate la faţa locului.

Potrivit poliţiei, un bărbat a sunat la numărul de urgenţă 902 în jurul orei 09:52. Potrivit purtătoarei de cuvânt a poliţiei din Chişinău, Svetlana Scripnic, acesta a anunţat că clădirea este minată, conform Unimedia.

De asemenea au fost mobilizate şi echipaje de pompieri, potrivit presei de peste Prut.

Astfel de alerte au mai avut loc la Chişinău, dar de fiecare dată a fost vorba de alerte false.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Alertă națională. Ce s-a întâmplat cu bărbatul suspectat de atacuri cu bombă

Bărbatul suspectat că ar fi comis o serie de atacuri cu bombă în oraşul american Austin s-a sinucis în timp ce poliţia încerca să-l aresteze în nordul acestui oraş, capitala statului Texas.

Suspectul ‘a detonat o încărcătură explozivă şi au fost trase focuri de armă’, a relatat KVUE, fără a oferi mai multe detalii.

Iniţial au existat informaţii contradictorii cu privire la modul exact în care a murit bărbatul: fie ucis de un exploziv pe care l-a detonat el însuşi, fie în urma focurilor de armă trase asupra lui de poliţişti. Însă şeful poliţiei din Austin, Brian Manley, a declarat să suspectul principal în seria de atacuri cu bombe trimise prin poştă s-a aruncat în aer atunci când poliţia încerca să-l aresteze.

În cadrul unei conferinţe de presă, Manley a declarat că suspectul a fost identificat în ultimele 24 de ore, în baza unor dovezi strânse după ce individul a trimis se pare o încărcătură explozivă de la o locaţie a companiei de curierat FedEx din zona Austin.

Aceste noi informaţii survin după ce departamentul de poliţie din Austin a anunţat pe contul său de Twitter că ‘un ofiţer (al poliţiei) este implicat într-un schimb de focuri’ la circa 20 de kilometri nord de centrul oraşului.

Autorităţile din Austin sunt în stare de alertă maximă după ce o serie de bombe trimise prin poştă au ucis doi oameni şi au rănit mai multe persoane.

CITEȘTE ȘI: Bombă găsită în albia unui pârâu! Cum a ajuns acolo
ALERTĂ Ameninţare cu bombă la Curtea de Apel Bucureşti

Alertă cu BOMBĂ în timpul vizitei lui Donald Trump

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top