Connect with us
Alertă la Londra

Externe

Alertă la Londra: O mașină a intrat într-un grup de oameni, un mort și 8 răniți

Alertă la Londra, O persoană a murit și alte opt au fost rănite după ce o maşină a lovit un grup de pietoni în apropiere de o moschee din Londra, în ceea ce poliţia a descris drept „un incident major”, relatează BBC News. Evening Standard citează persoane care au văzut incidentul şi potrivit cărora un bărbat a ieşit din vehicul şi a înjunghiat cel puţin o persoană.

Update, ora 11:45: Consiliul Musulman din Marea Britanie a declarat că atacul a fost comis intenționat, că este o „manifestare violentă a islamofobiei” și că moscheile trebuie să fie protejate mai bine.

UPDATE, ora 10:35: Poliția britanică a anunțat că suspectul arestat a fost pus sub acuzare pentru omor. De asemenea, a precizat și că în dubă nu se mai afla nimeni. Poliția a anunțat că incidentul este tratat ca un atac terorist, potrivit AP.

Alertă la Londra, posibil atac terorist

Autoritățile au confirmat că o persoană a murit și alte opt au fost rănite.

O persoană. despre care se crede că ar fi şoferul, a fost arestată în urma coliziunii din apropiee de Moscheea Finsbury Park, aflată pe strada Seven Sisters. Martori citaţi de ABC News spun că în duba albă ce a intrat în mulţime se aflau trei persoane, dintre care două ar fi fugit. Informaţia nu a fost confirmată oficial.

Ofiţerii au fost chemaţi să intervină în jurul orei locale 0.20 (2.20 ora României) şi se află încă la faţa locului. Primarul Londrei, Sadiq Khan, a confirmat că serviciile de urgenţă intervin la un „incident major” în zona Finsbury Park.

Şi premierul Theresa May a vorbit despre un „incident îngrozitor”. „Toate gândurile mele sunt alături de cei care au fost răniţi, de cei apropiaţi lor şi de serviciile de urgenţă de la faţa locului”.

Incidentul a avut loc în apropiere de circumscripţia liderului laburist Jeremy Corbyn, Islington. El şi-a exprimat „şocul” pe Twitter.

Citește și: Atac terorist în Londra – Cinci oameni, printre care și atacatorul, au murit

“Sunt complet şocat de incidentul de la Finsbury Park, din această noapte (duminică – n.r.). Am luat legătura cu moscheile, poliţia şi Consiliul Islington privind acest incident. Gândurile mele sunt alături de cei (răniţi – n.r.) şi de comunitatea afectată de acest eveniment îngrozitor”, a scris el pe reţeaua de socializare.

Consiliul Musulmanilor din Marea Britanie a anunţat că autovehiculului a călcat „intenţionat” credincioşii care ieşeau de la rugăciunile de noapte, după ce postul Ramadanului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top