Connect with us
Un atac cu masina capcana a fost comis in partea de est a Turciei, in orasul Diyarbakir. Trei oameni si-ar fi pierdut viata.

Externe

Atac cu masina capcana in Turcia, langa Diyarbakir

Trei oameni au murit dupa un atac cu masina capcana comis in apopiere de orasul Diyarbakir, cel mai mare din partea de sud-est a Turciei, informeaza Reuters.

Conform agentiei de presa turce Dogan, explozia s-a produs in afara unei sectii de politie, pe drumul ce leaga Diyarbakir de Bismil. Mai multe ambulante s-au deplasat la locul deflagratiei pentru a-i prelua pe cei raniti.

Agentia mai noteaza ca atacul ar fi opera rebelilor kurzi din aceasta parte a Turciei.

Sud-estul Turciei este scena unora dintre cele mai intense lupte din ultimii zeci de ani, dupa ce un armistitu de incetare a focului dintre kurzii din PKK si autoritatile turce a esuat in vara lui 2015. Mii de militanti, forte de securitate si civili si-au pierdut viata de atunci, in aceasta regiune.

Citeste si: TENSIUNI IN TURCIA – 7.000 de politisti si militari au incercuit baza NATO de la Incirlik

PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) este o organizatie care militeaza pentru obtinerea independentei teritoriala a kurzilor din Turcia. Organizatia a fost clasificata drept grup terorist de catre Turcia, Statele Unite ale Americii si Uniunea Europeana.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top