Connect with us
Atac la Casa Albă! Ce au declarat autoritățile din America

Externe

Atac la Casa Albă! Ce au declarat autoritățile din America

Este stare de alertă. Guvernul american a depus o plângere împotriva românilor, acuzându-i că s-au folosit de computerele la care erau conectate camerele de luat vederi pentru a distribui viruși de tipul ransomware, prin e-mailuri.

Doi hackeri români au spart aproape două treimi din camerele de supraveghere din Washington DC și au încercat apoi să șantajeze autoritățile americane, relatează CNN, care citează mai multe documente depuse la curtea federală de judecată.

Cei doi români s-au infiltrat în 65% dintre camerele de supraveghere instalate în orașul Washington, adică 123 de unități din cele 187 din oraș.

Evenimentele ar fi avut loc într-o perioadă de patru zile din ianuarie 2017

Mihai Alexandru Isvanca și Eveline Cișmaru sunt acuzați că s-au folosit de computerele la care erau conectate camerele de luat vederi pentru a distribui viruși de tipul ransomware, prin e-mailuri.

Informațiile care de-abia recent au fost făcute publice presei se referă la evenimente care ar fi avut loc într-o perioadă de patru zile din ianuarie 2017.

Aceștia sunt acum acuzați că se foloseau de malware pentru a bloca calculatoarele victimelor, pe care apoi le șantajau, cerându-le bani sau alte obiecte de valoare. Ei au fost găsiți prin intermediul adresei de e-mail de pe care trimiteau mesajele de tip spam și care era numită „vindem suflete”.

Citește și TRAGEDIE pe mare! Un feribot cu peste 200 de persoane s-a răsturnat

Este stare de alertă după ce un feribot ce avea la bord peste 200 de pasageri s-a scufundat în urmă cu puțin timp. Până în acest moment se pare că patru persoane și-au pierdut viața.

âUn feribot filipinez, care avea 251 de persoane la bord, s-a răsturnat, joi, lângă o insulă din apropierea capitalei Manila.

Anunțul a fost făcut purtătorul de cuvânt al Pazei de Coastă Armand Balilo, iar media a relatat că cel puţin patru oameni au murit, informează site-ul agenţiei Reuters.

Armand Balilo a menţionat că ambarcaţiunea s-a răsturnat din cauza condiţiilor de vreme rea, însă nu a confirmat numărul persoanelor moarte şi persoanelor salvate.

“Am auzit că există victime, dar încă încercăm să obţinem o imagine completă”, a declarat Armand Balilo.

Navele Pazei de Coastă şi elicopterele militare s-au îndreptat către vecinătatea insulei Polillo

Deşi majoritatea accidentelor navale sunt provocate de transportarea unui număr mare de pasageri, Balilo a informat că nu este şi cazul acestui feribot, care avea capacitatea de a transporta 280 de persoane.

Operaţiunile de salvare au devenit dificile din cauza ploilor abundente şi valurilor uriaşe, cauzate de o furtună tropicală care afectează Filipinele de sud.

Balilo a mai informat că a fost emis un semnal de ajutor, după ce feribotul a se afla la nouă mile de oraşul Real, în provincia Quezon.

“Există posibilitatea ca accidentul să fi fost provocat de condiţiile de vreme”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Citește și Principesa Margareta, mesaj la trei zile după înmormântarea Regelui Mihai

Principesa Margareta reacționează la trei zile după înmormântarea Regelui Mihai. Succesorul Coroanei Regale a transmis un mesaj cu adevărat emoționant.

Custodele Coroanei, Principesa Margareta a transmis un mesaj înduioșător românilor, la trei zile de la înmormântarea tatălui.

Principesa Margareta le mulțumește românilor pentru compasiunea arătată la evenimentul tragic prin care a trecut România în ultimele zile.

”Adresez tuturor recunoscătoare mulțumiri pentru cuvintele alese, pentru afecțiunea și gândurile pline de compasiune pe care le-ați arătat, cu trista ocazie a trecerii la cele veșnice a tatălui meu.

Primul mesaj al Pricipesei Margareta după înmormântare

Regele Mihai a fost un tată minunat, un model de moralitate și un stâlp al istoriei contemporane a țării noastre. Loial, drept și generos, Regele a dovedit un angajament neclintit față de Națiune și Coroană.

Am fost cu toții în aceste zile în comuniune, mândri, îndurerați și înălțați sufletește.

Aceleași principii și sentimente ca ale tatălui meu vor călăuzi, de acum înainte, Familia Regală a României. Vă mulțumesc pentru forța iubirii voastre și pentru atașamentul fără pereche pe care l-ați arătat Regelui nostru, în ultimele sale zile pe pământ.

Datorită vouă, aceste ultime zile de jale vor rămâne în istoria contemporană.”, a fost mesajul transmis de Custodele Coroanei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top