Connect with us
Atentat în Irak. Cel puțin 11 persoane au murit într-un atentat cu mașină-capcană

Externe

Atentat în Irak. Cel puțin 11 persoane au murit într-un atentat cu mașină-capcană

Atentat în Irak miercuri dimineața. Cel puţin 11 persoane, inclusiv cinci membri ai forţelor de securitate irakiene, au fost ucise miercuri într-un atentat cu maşină-capcană la un post de control în districtul Qaim, din provincia Anbar, potrivit presei străine.

În deflagraţie au fost de asemenea răniţi alţi cinci membri ai forţelor de securitate şi 11 civili, potrivit căpitanului de poliţie Mahmoud Jassem.

Postul de control de la intrarea în Qaim, oraş situat la 340 km vest de Bagdad, este gestionat în comun de către armată şi miliţiile proguvernamentale.

Citește și: Atentat în Tripoli, împotriva sediului Comisiei Electorale Libiene. Cel puțin șapte persoane au murit

Potrivit unui oficial local, numărul morţilor ar putea creşte în continuare, deoarece unii dintre răniţi sunt în stare critică.

Pe 2 mai, cel puțin 21 persoane au murit și alte 110 au fost rănite, în urma unui atac în Irak. Mai mulți militanți au deschis marți focul asupra unor civili irakieni neînarmați.

Forţele de securitate cercetează zona Tarmiya, unde a avut loc atacul, a arătat armata, într-un comunicat care nu a specificat numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa.

Citește și: Atentat cu cuţit la Paris: Prietenul atacatorului, inculpat şi încarcerat

„Forţele de securitate au oprit banda teroristă”, a indicat armata mai târziu, într-un al doilea comunicat.

Nu este pentru moment clar câte persoane au fost ucise, media locală de ştiri menţionând un bilanţ cuprins între cinci şi 20. Un martor a declarat pentru Reuters că 16 oameni au fost ucişi şi alţi trei răniţi.

Irakul a proclamat în decembrie victoria asupra grupării Stat Islamic, care în 2014 preluase controlul aproape asupra unei treimi din teritoriul irakian. Totuşi, gruparea continuă să efectueze atacuri şi atentate în Bagdad şi alte părţi ale Irakului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top