Connect with us
Bărbat condamnat la închisoare pe viață! Ce plănuia să facă împreună cu zeci de copii, judecătorii sunt îngroziți

Externe

Bărbat condamnat la închisoare pe viață! Ce plănuia să facă împreună cu zeci de copii, judecătorii sunt îngroziți

Un bărbat din Marea Britanie care pregătea o „mini-miliţie” a copiilor pentru a comite atacuri teroriste la Londra a fost condamnat marţi la închisoare pe viaţă.

Umar Haque, în vârstă de 25 de ani, un fanatic al Statului Islamic, avea în vedere atacuri cu arme de foc şi cu un vehicul-capcană asupra a 30 de importante obiective, inclusiv Big Ben, Garda regală şi centrul comercial Westfield.

Haque era acuzat că şi-a recrutat asistenţi pentru aceste planuri la o moschee din Barking, în estul Londrei, unde a „spălat creierele” a 16 copii, cei mai mici având 11 ani, prin exerciţii şi „jocuri de rol” glorificând terorismul.

Băieţii au fost „traumatizaţi” prin expunerea la propaganda SI de către Haque, conform anchetatorilor. Acuzatul a recunoscut între altele că le-a prezentat un film despre SI elevilor de la şcoala cu taxă Lanterna cunoaşterii, din Leyton (estul Londrei), unde a lucrat.

Cel mai grav aspect în procesul lui Haque constă în atragerea deliberată şi susţinută a copiilor pentru a se alătura unei „mini-miliţii”, fără ştirea părinţilor lor, care le plăteau participarea la cursurile organizate după şcoală la moschee.

Umar Haque este o ameninţare „foarte reală” atât pentru tineri, cât şi pentru adulţi, a conchis judecătorul Charles Haddon Cave, care şi-a exprimat speranţa că acuzatul va „realiza” că prin acţiunile sale a „încălcat Coranul şi islamul şi legea tuturor oamenilor civilizaţi”

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Zeci de persoane au murit! Cea mai temută grupare teroristă din lume, măcel printre civili

Cel puţin 62 de combatanţi ai forţelor proguvernamentale au fost ucişi într-o operaţiune a grupării Statul Islamic (SI). Jihadiștii au reușit să preia controlul asupra unui cartier din Damasc, a anunţat miercuri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

Gruparea SI a fost învinsă în Siria, însă îşi menţine prezenţa la periferia Damascului şi a reuşit luni să pătrundă într-un cartier din sudul capitalei, Qadam, după ce s-a luptat cu forţele proguvernamentale, potrivit OSDO.

Organizaţia ultra-radicală controlează mai puţin de 5% din teritoriul sirian, conform OSDO, în special zone de deşert în centrul şi estul Siriei.

Cotidianul pro-regim Al-Watan a informat la rândul său că jihadiştii au preluat controlul asupra „mai multor clădiri din estul cartierului”, menţionând de asemenea victime în rândurile armatei.

„Numărul morţilor a ajuns la 62, marea majoritate sunt luptători pro-regim locali”, a declarat Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO.

Operaţiunea SI în Qadam are loc după evacuarea recentă a câtorva sute de luptători islamişti şi jihadişti din acest sector, după un acord care permite regimului să preia controlul asupra cartierului.

Majoritatea celor evacuaţi au ajuns în provincia Idleb, singura care nu se află sub controlul regimului în nord-vestul Siriei.

CITEȘTE ȘI:Atac terorist în urmă cu puţin timp. Sunt zeci de morţi şi răniţi
TEROARE: Un nou atac armat a avut loc în urmă cu puţin timp. Bilanţul victimelor
Război în apropierea României?! Avertismentul președintelui: “O armată teroristă…”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top