Connect with us
Când are loc a doua întâlnire dintre Donald Trump și Kim Jong Un

Externe

Când are loc a doua întâlnire dintre Donald Trump și Kim Jong Un

A doua întâlnire între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un va avea loc probabil în martie sau aprilie la Danang, în Vietnam, scrie joi cotidianul Washington Post.

Anterior, postul de radio Vocea Americii menţionase posibilitatea ca summitul să fie organizat în capitala vietnameză, Hanoi.

Potrivit publicaţiei, Trump ar putea face anunţul vineri, după ce se va întâlni cu oficialul nord-coreean Kim Yong Chol, care urmează să sosească joi la Washington.

În afară de Vietnam, pentru summit a mai fost luată în considerare şi Thailanda. Guvernul vietnamez şi-a exprimat disponibilitatea de a găzdui întâlnirea atât faţă de cele două Corei, cât şi faţă de Statele Unite.

Întâlnire între oficiali de rang înalt din Coreea de Nord și SUA

Înaltul emisar nord-coreean implicat în discuţiile cu Statele Unite a sosit joi la Beijing şi se pare că el este în drum spre Washington, a anunţat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap.

Mass-media din Statele Unite şi Coreea de Sud au citat anterior surse neidentificate declarând că se aşteaptă ca secretarul de stat american Mike Pompeo şi înaltul oficial nord-coreean Kim Yong Chol să se întâlnească în capitala federală americană vineri pentru a discuta despre un al doilea summit între preşedintele SUA Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, notează Reuters.

Se aşteaptă ca Kim Yong Chol, vicepreşedinte al Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Coreean, să se îmbarce la bordul unui avion spre Washington, mai târziu în cursul zilei de vineri, pentru a se întâlni cu secretarul de stat Mike Pompeo, în timp ce negocierile asupra denuclearizării rămân într-un impas.

Kim Yong Chol şi Pompeo ar putea finaliza data şi locul următorului summit SUA-Coreea de Nord, au precizat sursele citate de Yonhap.

Citește și: Cine ar putea fi principalul contracandidat al lui Donald Trump în 2020

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top