Connect with us
Catastrofă naturală! Un taifun puternic se apropie de insulele arhipelagului nipon

Externe

Catastrofă naturală! Un taifun puternic se apropie de insulele arhipelagului nipon

Momente de panică! Taifunul Prapiroon, care se apropia luni de insula Kyushu (sudul Japoniei), ar putea provoca alunecări de teren, ploi torenţiale şi rafale puternice de vânt în regiune, au avertizat autorităţile, potrivit DPA.

Cel de-al şaptelea taifun din acest sezon, Prapiroon va lovi marţi, potrivit estimărilor, partea de nord a insulei Kyushu, avertizează Agenţia meteorologică japoneză.

La ora locală 1 pm (04:00 GMT), centrul furtunii se afla la 230 de kilometri vest de insula Amami Oshima şi se deplasa spre nord cu 20 de kilometri la oră. Viteza vântului era de 126 de kilometri pe oră, cu intensificări de până la 180 în timpul rafalelor, potrivit agenţiei.

Ce a provocat taifunul în timpul nopții

Potrivit prognozei, se vor înregistra precipitaţii de până la 300 de milimetri în partea sudică a insulei Kyushu până marţi la prânz şi până la 200 de milimetri în partea nordică a insulei Kyushu şi în insula Shikoku (sud-vest), potrivit agenţiei.

Citește și: Tragedie provocată de o furtună de proporții! Peste 20 de oameni au murit

Taifunul puternic a provocat deja, în timpul nopţii, ploi torenţiale şi rafale puternice de vânt în insula Okinawa (sud), unde mai multe persoane au fost rănite şi mii de locuinţe au rămas fără curent electric, potrivit presei locale.

Cu doar un an în urmă, zeci de persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor torenţiale care au provocat indundaţii şi alunecări de teren în insula Kyushu.

Cel mai indicat este ca în caz de taifun, oamenii să se depărteze cât mai repede de ţărm şi să ajungă în zone cât mai înalte.

Taifunurile sunt fenomene meteorologice extreme care se manifestă ca nişte ciclonuri de origine tropicală care îşi ating maximul de dezvoltare în partea de nord a Oceanului Pacific.

Din punct de vedere meteorologic, un taifun este considerat a fi un ciclon tropical care creşte până la dimensiuni maxime, de regulă în vestul părţii de nord a Pacificului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top