Connect with us

Externe

Ce spun prietenii despre Florin Morariu, românul care s-a luptat cu teroriștii la Londra

Florin Morariu este românul care a surprins atacul din Londra din restaurantul în care teroriștii au înjunghiat câteva persoane. Prietenii din Iaşi ai românului prins în mijlocul atacurilor în Londra spun despre acesta că este ”un băiat cu un caracter de aur, cu un suflet imens”.

Citește aici: VIDEO – Imagini șocante postate de românul erou de la Londra

”Spunea că îi vor trebui câteva zile să își poată reveni după ce a văzut”, declară un amic.

Românul prins în mijlocul atacurilor în Londra, Florin Morariu, este ieșean şi a plecat în Anglia în urmă cu aproximativ doi ani. La scurt timp după ce a ajuns acolo, a reușit să îți găsească un loc de muncă într-un restaurant, unde este patiser, meserie pe care o practică de mai mulți ani.

Românul a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleţ din timpul atacurilor de noaptea trecută din Londra, în care spune cum a lovit un terorist şi îi cere unui coleg de la restaurant să îi aducă făcăleţul de sub masă, fiind pregătit să lupte cu teroriştii.

Prietenii săi vorbesc despre el ca despre un erou și sunt mândri de el.

Unul dintre ei, Costin, a aflat de gestul lui Florin Morariu duminică dimineață, când a văzut pe Facebook postarea lui.
„Un băiat cu un caracter de aur, cu un suflet imens, un băiat care pentru ce a făcut va rămâne mult timp un erou.”, spune Costin.

„Am vorbit puțin cu el, era încă sub trauma atentatului. Încerca și el să își revină, spunea că îi va trebui ceva zile să își poată reveni din ceea ce a văzut, felul cu acei talibani înjunghiau persoane”, a afirmat prietenul.
Gestul lui Florin de a-l lovi pe unul dintre atacatori nu i-a surprins pe cei de acasă.

„El fiind un băiat săritor și văzând atâta lume panicată, eu cred că totul s-a rezumat doar la suflet aici. Nu doar să ajute și atât. Este cred că cel mai sufletist băiat de la noi din cartier”, a declarat prietenul lui Florin Morariu.
Mircea i-a fost coleg de clasă.

„Am fost foarte mândru când am aflat ce a făcut. (…) E un băiat sufletist, liniștit, respectuos, prietenos, iubește copiii.(…) Din câte știu eu și din cât am trăit împreună aici în cartier, ca prieteni, ca foști colegi de clasă, e un om ok. (…) Acum i-aș spune să fie sănătos, să aibă grijă de el și să continue tot așa, pentru că poate să fie pentru noi un exemplu enorm de mare”, a spus Mircea.

Prietenii săi povestesc că noaptea trecută Florin Morariu ar fi ajutat mai multe persoane să intre în restaurantul în care lucrează, pentru a le proteja.

Şapte persoane au fost ucise şi 48 au fost rănite în atacurile comise sâmbătă seară în centrul Londrei, în afară de cei trei presupuşi autori împuşcaţi mortal de agenţii serviciilor de securitate. Unii dintre răniţi sunt în stare critică.
Doisprezece suspecţi au fost reţinuţi în investigaţia privind atacurile teroriste comise sâmbătă în centrul Londrei, a anunţat Poliţia metropolitană londoneză.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top