Connect with us
Ciclonul Josie. Cel puțin patru persoane au murit, iar o persoană este dispărută! Autoritățile sunt în alertă

Externe

Ciclonul Josie. Cel puțin patru persoane au murit, iar o persoană este dispărută! Autoritățile sunt în alertă

Cel puțin patru persoane au murit în urma unor inundaţii provocate de trecerea unui ciclon tropical care a adus ploi torenţiale în Republica Insulelor Fiji. Este anunțul unui reprezentant al centrului pentru gestionarea dezastrelor, citat de Reuters şi AFP.

Ciclonul tropical Josie, o furtună de categoria 1 cu rafale de vânt de până la 100 de kilometri pe oră, a provocat inundaţii grave în ţara insulară din Pacific. Cea mai grav afectată a fost localitatea Ba din nord-vestul celei mai mari insule din Fiji, Viti Levu.

Corpurile neînsufleţite a patru persoane au fost recuperate. Iar autorităţile au declarat că este foarte posibil ca şi a cincea persoană dată dispărută să se fi înecat.

„Bilanţul deceselor va ajunge la cinci când vom găsi trupul acesteia”, a declarat Anare Leweniqila, director în cadrul Biroului naţional pentru gestionarea dezastrelor din Fiji, pentru Reuters.

Potrivit informaţiilor furnizate de Leweniqila, 1.873 de locuitori adăpostiţi în 35 de centre pentru persoane evacuate nu se vor putea întoarce la locuinţele lor decât ”peste trei sau patru zile”. Abia atunci vor fi încheiate operaţiunile de pulverizare a substanţelor contra ţânţarilor.

Serviciul de meteorologie din Fiji a emis o avertizare de ploi torenţiale valabilă pentru luni după-amiaza în Fiji şi în insulele învecinate. În timp ce ciclonul Josie se îndreaptă către sud-sud-vest.

74 de drumuri, închise din cauza inundațiilor

Leweniqila a declarat că autorităţile nu se aşteaptă la producerea altor inundaţii. Nivelul apelor este în scădere după ploile torenţiale, însă a precizat că infrastructura rutieră a fost intens afectată.

Circulaţia pe 74 de drumuri a fost închisă din cauza inundaţiilor.

În luna februarie, Republica Insulelor Fiji a fost afectată de ciclonul tropical Gita, de categoria 4, care a adus rafale de vânt de până la 275 de kilometri pe oră. Însă acest fenomen nu a provocat victime omeneşti sau pagube materiale importante.

CITEȘTE ȘI:ATAC TERORIST în Nigeria! Sunt cel puțin 18 morți și 84 de răniți
Americanii, în beznă. Ciclonul a lăsat fără curent electric milioane de oameni
Inundații în Brăila! Dunărea a depășit cota de inundație. Ce măsuri sunt luate

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top