Connect with us
atacatorul din New York

Externe

Cine este atacatorul din New York și ce au găsit polițiștii în mașina acestuia

Principalul suspect în atacul de la New York, soldat cu moartea a opt oameni și rănirea altor 11, este un cetățean uzbec pe nume Sayfullo Habibullaevic Saipov, venit în SUA în anul 2010 și rezident în Florida, la Tampa.

El a locuit pe rând în Ohio, Florida şi apoi în Patterson, New Jersey. Sayfullo Habibullaevic Saipov (29 de ani) a fost şofer Uber. Are peste 1400 de călătorii la activ, în decursul a şase luni. Apoi cei de la Uber i-au interzis lui Saipov prezenţa în aplicaţie, pentru motive pe care însă compania nu le-a dezvăluit.

El s-a căsătorit în anul 2013 cu Nozima Odilova, ce provine din acelaşi oraş uzbek ca şi Saipov.

Conform unor surse citate de CNN, suspectul a închiriat un vehicul în aceeaşi zi în care a comis atacul, de la o filială Home Depot din New Jersey.

Acesta ar fi lăsat în vehiculul pe care l-a folosit mai multe note scrise de mână, sub forma unui jurământ de credinţă faţă de Stat Islamic, alături de o imagine cu un steag al organizaţiei teroriste, potrivit unor surse citate de CNN.

El a mai avut probleme cu legea, dar din cauza amenzilor în trafic.

Saipov a fost arestat după comiterea atacului, el fiind împușcat de polițiști.

Opt oameni au murit în urma atacului. Dintre aceștia, 5 sunt argentinieni și unul este belgian. Alte 11 persoane au fost rănite, după ce atacatorul din Uzbekistan a intrat cu o dubă în mulțime.

Citește și: America din nou în teroare! Atac în NEW YORK – Cel puțin 8 morți și 12 răniți! Orașul este șocat și împânzit de poliție

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top