Connect with us
Cod Roșu! Se anunță temperaturi record în 18 orașe din Italia

Externe

Cod Roșu! Se anunță temperaturi record în 18 orașe din Italia

Cod Roșu în Italia! Ministerul Sănătăţii italian va emite cel mai ridicat nivel de alertă – nivelul trei – pentru 18 oraşe, inclusiv capitala Roma. care se vor confrunta joi cu temperaturi caniculare, potrivit agenţiei de presă ANSA.

Centrul şi nordul ţării sunt cele mai afectate. Oraşele în care va fi cod roşu sunt: Bolzano, Bologna, Brescia, Campobasso, Florenţa, Frosinone, Genova, Latina, Milano, Perugia, Pescara, Rieti, Roma, Torino, Trieste, Veneţia, Verona şi Viterbo.

Căldura intensă este prognozată să dureze cel puţin până în primul weekend din august.

Compania de electricitate italiană Terna a spus că nivelul de consum la electricitate a atins cel mai înalt grad de anul acesta, cu 56.400 MW înregistraţi marţi, la 14.30, întrucât locuitorii folosesc aerul condiţionat la putere maximă pentru a putea face faţă temperaturilor ridicate. Nu a fost atins încă nivelul record de 60.500 MW înregistrat la 22 iulie 2015.

Institutul Portughez al Mării și Atmosferei (IPMA) a emis o avertizare cod roșu de caniculă pentru data de 2 august 2018, pentru următoarele districte din centrul și nordul țării: Bragança, Evora, Guarda, Vila Real, Santarém, Beja, Castelo Branco, Portalegre și Braga.

Totodată, IPMA a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru data de 2 august 2018, pentru Lisabona, Leiria, Aveiro, Coimbra, Viseu, Porto, Faro, Setúbal și Viana do Castelo.

Temperaturi record și în Portugalia

Potrivit meteorologilor, sâmbătă mercurul ar putea arăta 51°C în sud-vestul Portugaliei şi constant 45-47°C în restul ţării şi în sudul Spaniei.

Autorităţile spaniole au emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru regiunea Andaluzia (Córdoba, Jaén, Huelva, Sevilla), unde vor fi înregistrate peste 40 de grade Celsius.

Pentru data de 3 august 2018 este posibil ca în sud-vestul Spaniei, temperaturile să fie cuprinse între 44 și 46 de grade Celsius.

Citește și: Specialiștii ANM, anunț de ultimă oră. Când începe canicula

În așteptarea valului de căldură, Portugalia a mobilizat efective fără precedent, pentru a evita repetarea incendiilor devastatoare de anul trecut, soldate cu 112 de victime.

În prezent, la nivelul Europei, recordul de căldură aparţine Atenei, unde s-au atins 48°C, pe 10 iulie 1977.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top