Connect with us
Tsunami de peste 10 metri înregistrat de o baliză, după cutremurul de 8.2 grade din Alaska

Externe

Tsunami de peste 10 metri înregistrat de o baliză, după cutremurul de 8.2 grade din Alaska

Un cutremur cu magnitudinea de 8.2 grade pe scara Richter în această dimineaţă în Alaska. Inițial Magnitudinea a fost estimată la  7.9 grade pe scara Richter.

Alertă maximă, după ce un val uriaş, de peste 10 metri, a fost înregistrat îndreptându-se spre uscat, de o baliză de siguranţă, în largul coastelor din Alaska.

UPDATE 14:45 – Alerta de pericol iminent a fost redusă la nivelul de „atenţie maximă”.

UPDATE 14:20 – Toate alertele de tsunami, în afară de cele pentru Alaska, au fost anulate. Starea de urgenţă este încă în efect pentru toată zona de coastă Alaska.

Sirenele se aud în tot oraşul.

„O alertă privind tsunami este acum în vigoare, alertă care include zonele de coastă ale British Columbia și Alaska. S-ar putea ca primul val să nu fie cel mai mare”, a anunţat Biroul Anchorage de Management al Situațiilor de Urgență.

UPDATE 13:41 – Autorităţile din Kodiak informează că s-a observat o scădere a nivelului apei în port, semn clar al formării unui val uriaş.

Toată zona marcată cu roşu pe hartă este în pericol iminent, marcajul cu galben reprezintă un nivel inferior de pericol.

UPDATE 13:11 – Sirenele au pornit şi în Sitka, locuitorii au început să fie evacuaţi.

Aglomeraţie infernală după alerta de tsunami. Rezidenţii din Kodiak au început să fugă din calea valului uriaş care va lovi însula în curând.

Sirenele de pericol iminent au fost activate în Kodiak, principalul oraș de pe Insula Kodiak, cea mai apropiată aşezare omenească de epicentrul cutremurului.

A fost emisă o alertă de tsunami în Alaska, marți dimineață, după ce un cutremur cu magnitudinea 8,2 a avut loc în Oceanul Pacific, sudul coastelor din Alaska.

Cutremurul s-a simţit, potrivit anunţurilor de pe reţelele de socializare, în Vancouver şi Seattle.

Cutremur cu magnitudinea de 8.2 grade pe scara Richter

Cutremur cu magnitudinea de 8.2 grade pe scara Richter

Alertă de tsunami după un cutremur de 8,2 în Alaska

Seismul a avut loc la numai 10 kilometri adâncime, la 250 de kilometri în sudul Alaskăi, potrivit primelor informații furnizate de USGS.

Alerta a fost emisă nu numai pentru sudul statului american Alaska, dar și pentru regiunea British Columbia din Canada și chiar și în statele California și Washington.

Oamenii au fost alertați să caute locuri de refugiu în zonele înalte. Cutremurul a avut loc la ora 09:31 GMT (11:31 ora României).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top