Connect with us
Donald Trump: "Oamenii au votat pentru despărţire, aşa că probabil asta vor face"

Externe

Donald Trump: „Oamenii au votat pentru despărţire, aşa că probabil asta vor face”

Noile declarații ale lui Trump. Preşedintele american Donald Trump a declarat joi la Bruxelles că nu este sigur dacă noua abordare a Marii Britanii privind Brexit-ul este ceea ce a votat populaţia la referendum, adăugând că Regatul Unit se află într-un ”punct destul de fierbinte” după două demisii majore din guvernul condus de premierul Theresa May, relatează Reuters.

Întrebat despre viziunile sale privind Brexit-ul cu câteva ore înainte de programata sa vizită la Londra, Trump a afirmat: „Nu eu trebuie să mă pronunţ. Aş vrea să văd că vor găsi o rezolvare pentru a avansa rapid, indiferent ce vor decide”.

„Oamenii au votat pentru despărţire, aşa că probabil asta vor face”, a spus Trump într-o conferinţă de presă la summitul NATO de la Bruxelles.

„Dar poate că iau un traseu puţin diferit, aşa că nu ştiu dacă este ceea ce au votat ei”, a adăugat el.

Citește și: Summitul NATO: Întâlnire Klaus Iohannis- Donald Trump

Summitul NATO: Aliaţii au avut o ”discuţie foarte serioasă” cu privire la împărţirea cheltuielilor, declară Merkel

Liderii statelor membre ale NATO au avut o ”discuţie foarte serioasă” cu privire la împărţirea cheltuielilor în cadrul Alianţei, a declarat joi cancelarul german Angela Merkel, după o reuniune de urgenţă cu prilejul summitului care are loc la Bruxelles, transmite dpa.

Cancelarul nu a confirmat dacă preşedintele american Donald Trump a ameninţat că SUA vor merge pe cont propriu dacă ceilalţi membri ai Alianţei nu îşi vor creşte cheltuielile de apărare, aşa cum au afirmat surse diplomatice prezente la reuniune.

”Pot doar să rezum care este rezultatul: un angajament clar al tuturor faţă de NATO şi o disponibilitate clară a tuturor de a contribui în faţa situaţiilor de securitate schimbătoare”, a declarat cancelarul german.

Trump a spus, de asemenea, că împărţirea cheltuielilor trebuie să se modifice în cadrul Alianţei, a menţionat ea.

”În ce mă priveşte, am spus foarte clar, alţii au spus şi ei foarte clar că ne aflăm pe acest drum”, a adăugat şefa guvernului german.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top