Data: 11 Ian. 2017, Ora publicării:13:23

Dylann Roof, autorul atacului armat de la Charleston, condamnat la moarte

Dylann Roof, autorul atacului armat din 17 iunie 2015 de la Biserica din Charleston, a fost condamnat la moarte. Tânărul de 22 de ani, susținător al supremației albilor, nu și-a exprimat regretul pentru atacul în care au murit nouă persoane de culoare.

El și-a asigurat singur apărarea în ultimele zile și a primit sentința fără pic de emoție, notează AFP..

Fiul unui cuplu divorţat, el era convins de necesitatea “războiului raselor” între albi, afroamericani şi hispanici. El arbora steaguri ale unor regimuri albe din Africa de Sud din perioada apartheidului şi din Rhodesia, actualul Zimbabwe.

Profitând de un studiu biblic care avea loc la Biserica Emanuel, Roof a intrat în clădire, având ascunsă asupra sa o armă, în seara de 17 iunie 2015.

Citește și: Un tânăr de 26 de ani, autorul atacului armat de pe aeroportul Fort Lauderdale din Florida

Tânărul a stat o oră în mijlocul participanţilor, după care a deschis focul. El a fost arestat ulterior, la mai puţin de 24 de ore după masacru, în timpul unui control în trafic. Acest atac armat a provocat o imensă emoţie în Statele Unite.

Preşedintele Barack Obama a susţinut pe 26 iunie un discurs în memoria victimelor şi a cântat imnul religios Amazing Grace, popular în bisericile protestante ale comunităţilor de culoare, care au jucat un rol decisiv în lupta pentru drepturile civile.

La puţin timp după ce a fost arestat, Dylan Roof a fost pus faţă în faţă cu familiile victimelor. Ele au afirmat atunci că se “roagă pentru el” şi îl “iartă”. “Căieşte-te, mărturiseşte, închină-ţi viaţa lui Hristos”, i-a spus un bărbat pe cărei soţie a ucis-o, relatează news.ro.

Sursa: Huff.ro
Data publicării: 11 Ian. 2017
Scris de , în Externe
Comentarii