Connect with us
Evacuare în Berlin masivă, din cauza unei bombe de 500 de kilograme, descoperită în centrul orașului. Care sunt zonele vizate.

Externe

Evacuare în Berlin, pentru dezamorsarea unei bombe. Zonele vizate:

Poliția germană anunță o vastă operațiune de evacuare în centrul Berlinului, după descoperirea unei bombe de 500 de kg. Obuzul datează din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și a fost descoperit în apropiere de gara centrală. Traficul din zonă ar putea fi grav perturbat din cauza faptului că gara principală a Capitalei este în plin perimetru.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, sunt vizate de operaţiunea de evacuare îndeosebi gara centrală din Berlin, ministerele Economiei şi Transporturilor, ambasade, spitalul armatei germane şi complexul în construcţie al serviciilor de informaţii germane BND.

În perimetrul de securitate se află de asemenea imobile de locuit, muzee şi birouri, dar este încă ”prematur” să se spună câte persoane vor fi vizate de evacuare, care ar urma să înceapă la ora locală 7,00 (9,00 GMT).

Transportul feroviar din şi către Berlin ar urma să fie foarte mult perturbat, deoarece Hauptbahnhof, gara principală a capitalei, este în plin perimetru. Compania naţională a căilor ferate, Deutsche Bahn, nu a făcut încă nici o comunicare pe această temă.

În octombrie 2017, 10.000 de persoane ale unui cartier din sud-vestul Berlinului au fost evacuate în timp ce serviciile de deminare au dezamorsat o bombă de 250 de kg.

În septembrie 2017, descoperirea la Frankfurt a unei enorme bombe britanice, cu o încărcătură explozivă de 1,4 tone, a declanşat cea mai mare operaţiune de deminare de acest fel din 1945: 65.000 de locuitori au fost în prealabil evacuaţi.

12000 de persoane, evacuate tot din cauza unei bombe

Pe 13 aprilie, peste 12000 de persoane au fost evacuate din același motiv.

O bombă de 500 de kilograme datând din Al Doilea Război Mondial a fost dezamorsată vineri într-un oraş din sudul Germaniei, unde mai mult de 12.000 de persoane au fost evacuate, a anunţat poliţia locală.

Bomba, descoperită pe un şantier în centrul oraşului bavarez Neu-Ulm, ‘a fost dezamorsată’ cu succes, a anunţat poliţia bavareză pe contul său de Twitter. ‘Suntem bucuroşi că totul s-a derulat cu bine’, adaugă ea. Citește continuarea AICI.

Bombă găsită în albia unui pârâu! Cum a ajuns acolo

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top