Connect with us
Explozie în Kandahar: Cel puțin 16 persoane au murit și 38 au fost rănite, după ce o camionetă-capcană a explodat

Externe

Explozie în Kandahar: Cel puțin 16 persoane au murit și 38 au fost rănite, după ce o camionetă-capcană a explodat

Cel puţin 16 persoane au murit şi 38 de persoane au fost rănite marți în Kandahar, în urma unei explozii a unei camionete-capcană în curs de dezamorsare. Forțele de ordine încercau să dezamorseze această camionetă în centrul orașului.

La aproape patru ore după explozie, survenită în jurul prânzului, numărul morţilor ar putea creşte în condiţiile în care alte victime ar mai putea fi încă prinse sub dărâmături, a avertizat un responsabil de la Spitalul Mirwais din Kandahar.

Potrivit şefului poliţiei locale, Mohammad Qasim Azad, majoritatea victimelor sunt civili.

Grupul care intenţiona să utilizeze vehiculul-capcană nu se cunoaşte încă şi nu se ştie dacă atentatul era iminent sau era pregătit pentru o dată ulterioară.

Şeful poliţiei locale a declarat că ‘forţele de securitate au urmărit din cursul dimineţii un vehicul ce putea fi folosit ca maşină-capcană, descoperind o camionetă plină cu explozivi, parcată lângă o staţie de autobuz’, iar ‘vehiculul a explodat în timp ce poliţiştii încercau să-l dezamorseze’, a adăugat el.

Conform purtătorului de cuvânt al guvernatorului provinciei, Daud Ahmadi, ‘în apropierea locului exploziei a fost descoperit un container mare plin cu explozivi, lansatoare de rachete, veste explozive şi muniţii’.

Citește și: Explozie în Roma! Un autobuz de pasageri a luat foc în centrul Romei

Potrivit oficialului afgan, ‘teroriştii intenţionau să comită un atentat de mari proporţii spre sfârşitul Ramadanului, când oraşul este plin de oameni care pregătesc festivităţile de Eid (al-Fitr, sărbătoarea care marchează sfârşitul lunii de post musulman, n.red.). Din fericire, forţele de securitate au împiedicat acest dezastru’.

Citește și: VIDEO. Explozie în Londra. Peste 30 de persoane au fost rănite

Daud Ahmadi a confirmat bilanţul de 16 morţi şi 38 de răniţi, adăugând că printre morţi se numără şi patru membri ai forţelor de securitate şi cel puţin alţi zece au fost răniţi. În explozie au fost răniţi de asemenea cinci copii, a adăugat el.

Vineri, opt oameni au murit în timpul unui meci de cricket

Acesta este cel de-al doilea atentat în care au fost ucişi civili de la începutul Ramadanului, marcat în Afganistan de pe 17 mai.

Vineri seara, o triplă explozie produsă în timpul unui meci de cricket la Jalalabad (est), revendicată de gruparea Statul Islamic, a provocat moartea a opt persoane şi rănirea altor 45, aminteşte AFP.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top