Connect with us
Focuri de armă la un liceu din Texas! Mai multe persoane au fost rănite

Externe

Atac armat la un liceu din Texas! Cel puţin opt morţi

Atac armat într-un liceu din Santa Fe, Texas, Statele Unite ale Americii. Potrivit unui martor, un bărbat înarmat a intrat în incinta liceului şi a început să tragă cu o puşcă.

Update: Mai multe persoane au fost ucise vineri după ce un individ înarmat a deschis focul într-un liceu din Texas, au relatat posturi de televiziune, în timp ce preşedintele Donald Trump a atras atenţia că „ne putem aştepta la veşti proaste”, relatează AFP.

„Focuri de armă într-o şcoală din Texas. Primele informaţii arată că ne putem aştepta la veşti proaste”, a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă, care a mai spus că este vorba de un „atac oribil”.

Poliţia a anunţat apoi la scurt timp că în între opt şi zece persoane şi-au pierdut viaţa în incident. Tot conform poliţiei, atacatorul era un elev al liceului.

Stire initiala

Mai multe persoane au fost ucise vineri după ce un individ înarmat a deschis focul într-un liceu din Texas, au relatat posturi de televiziune, în timp ce preşedintele Donald Trump a atras atenţia că „ne putem aştepta la veşti proaste”, relatează AFP.

„Focuri de armă într-o şcoală din Texas. Primele informaţii arată că ne putem aştepta la veşti proaste”, a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă, care a mai spus că este vorba de un „atac oribil”.

Poliţia a anunţat apoi la scurt timp că în între opt şi zece persoane şi-au pierdut viaţa în incident. Tot conform poliţiei, atacatorul era un elev al liceului.

Anterior, un jurnalist al postului local de televiziune KHOU a citat trei surse distincte care au spus că cel puţin opt persoane au fost ucise, în timp ce CNN a relatat că ar fi vorba de „mai mulţi morţi”.

„În această dimineață a avut loc un incident într-un liceu care implică un tragător activ„, a anunțat pe site-ul său academia Santa Fe Independent school district, fără a preciza instituția despre care e vorba.

Potrivit presei locale este vorba de Santa Fe High School.

„Cineva a intrat cu o pușcă și a început să tragă, iar această fată a fost rănită la picior”, a declarat un martor identificat drept Nikki, la televiziunea locală KTRK. Aceasta a precizat că elevii au început să fugă.

Mai multe persoane au fost rănite, dar situația este „sub control”, a anunțat districtul școlar din Santa Fe, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit CNN, s-au auzit mai multe focuri la armă la Santa Fe High School de lângă Houston, în Texas. Alte surse susțin că este vorba de mai multe victime.

Mai mulți elevi au încercat să se salveze și au alergat spre cel mai apropiat loc de adăpost, o benzinărie, aflată de cealaltă parte a străzii.

Liceul este în acest moment închis. Atcatorul a fost reținut de poliție.

Te-ar putea interesa și: Atac armat într-un liceu din Illinois! Suspectul a deschis focul spre un polițist

Atac armat într-un liceu din Illinois, Statele Unite ale Americii. Un tânăr în vârstă de 19 ani a intrat în liceul în care a fost elev și a deschis focul.

Citește și: Atac armat la un liceu din California! Cel puțin o persoană a fost rănită

Băiatul a fost imediat confruntat de către ofițerul Mark Dallas. A încercat să îl țintească pe ofițer, însă acesta l-a pus la pământ cu un foc de armă.

Despre tânăr se crede că este un fost elev al liceului din Illinois. Planul său era să deschidă focul în sala de sport, acolo unde elevii seniori făceau repetiții pentru ceremonia de absolvire.

Suspectul a intrat în școală la ora opt dimineața, iar ofițerul Mark Dallas l-a observat. Din fericire, tânărul nu a rănit pe nimeni. Citește continuarea AICI.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top