Connect with us
Grav accident de circulație în nordul statului american New York. 20 de persoane au murit pe loc, dintre care doi dintre ei erau pietoni.

Externe

Grav accident de circulație! 20 de persoane au murit pe loc, după ce limuzina în care se aflau s-a oprit într-o râpă

Două cupluri recent căsătorite, patru surori din aceeaşi familie şi doi fraţi dintr-o alta se numără printre cele 20 de victime ale tragicului accident produs sâmbătă în nordul statului american New York, când o limuzină care transporta pasageri la o petrecere surpriză nu a oprit într-o intersecţie şi a lovit un autovehicul parcat, relatează presa americană de luni, transmite Reuters.

Şoferul limuzinei, toţi cei 17 pasageri şi doi pietoni au decedat, au anunţat poliţia statală şi agenţia federală pentru securitatea în transporturi (NTSB).

Limuzina a trecut fără să oprească printr-o intersecţie de pe autostradă la Schoharie, la circa 65 km vest de Albany, a lovit un autovehicul parcat, fără pasageri, şi a izbit doi pietoni, după care s-a oprit într-o râpă, au precizat acestea.

Oficialităţile nu au anunţat deocamdată numele victimelor, dar unele au fost dezvăluite de pe conturile de socializare ale rudelor şi alte surse de pe internet.

Citește și: Grav accident rutier: 50 de morţi şi 100 de răniţi

Victimele se îndreptau spre o petrecere organizată cu ocazia împlinirii a 30 de ani de către una din ele.

Autorităţile federale au descris accidentul de sâmbătă drept cel mai grav produs în ultimii nouă ani în sistemul de transport din ţară, după prăbuşirea unui avion în februarie 2009 la Buffalo, statul New York, când au murit 49 de oameni.

Poliţia statului New York investighează cauzele accidentului. Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat că a ordonat agenţiilor din subordine ‘să pună la dispoziţie toate resursele necesare pentru a ajuta ancheta şi a stabili ce a condus la această tragedie’.

„Este vorba de un accident în care au fost implicate două vehicule. Investigaţia este în faza preliminară”, a declarat un reprezentant al Poliţiei statale, Richard O’Brien, citat de postul NewsChannel 13.

Potrivit unor surse citate de cotidianul Albany Times Union şi de postul NBCNew York, limuzina implicată în accident participa la o nuntă.

Autorităţile americane cercetează circumstanţele producerii accidentului rutier.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top