Connect with us

Externe

Incendii devastatoare în California: 23 de morți. Flăcările au ajuns la vilele vedetelor

Incendiile din California au făcut deja 23 de victime, iar autoritățile se confruntă cu una dintre cele mai grave catastrofe din ultimii ani.

Flăcările s-au extins din zona cu vegetație de pădure spre vile, iar multe dintre starurile cunoscute la nivel internațional au fost evacuate din calea Infernului.

40.000 de hectare au fost pârjolite la propriu, iar peste 250,000 de oameni au fost evacuați din calea flăcărilor.

Bilanțul morților în incendiul denumit Camp Fire a atins numărul 23. Ieri dimineață au fost găsite, potrivit Reuters, 14 cadavre arse.

Departamentul Pădurilor și Protecției Împotriva Incendiilor din California face tot posibilul pentru ca acest incendiu să nu producă și mai multe pagube și victime.

Șeful acestui departament, Scott Maclean, a spus totodată că nu existe detalii despre identitatea victimelor, iat din cauza arderii avansate va fi foarte greu să se stabilească asta.

Președintele Americii, Donald Trump, a găsit țapul ispășitor pentru incendiile devastatoare din California. Într-un mesaj pe Twitter, șeful de la Casa Albă a atacat managementul defectuos al pădurilor de către autoritățile statului.

„E bizar, copleşitor. E greu de cuprins cu mintea. Înlemneşti când conduci pe străzile astea. E incredibil câte case au ars. Parcă oraşul a trecut printr-o apocalipsă în 24 de ore”, spune un localnic.

“A fost ca la nebuni. Oamenii conduceau ca maniacii ca să scape de aici”, spune un martor.

Flăcările au distrus și studiouri de televiziune importante unde s-au turnat seriale și emisiuni de succes precum „Dosarele X” sau „Mentalistul”.

CITEȘTE ȘI: Zona din România unde cazurile de diabet au crescut dramatic în ultima vreme. Care sunt explicațiile

Daniel Șuta, editor senior

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top