Connect with us
incendiu

Externe

Incendiu de proporții: cel puțin 43 de morți. „Cea mai mare tragedie din ultimii ani!”

Incendii devastatoare de vegetaţie în Portugalia – cele mai mari din ultimele decenii. Cel puţin 25 oameni au murit. Aproximativ 20 de oameni, inclusiv pompieri, ar fi răniţi.

UPDATE: Numărul persoanelor decedate în incendiul de pădure  din centrul Portugaliei, a crescut la 57, informează un nou bilanţ anunţat duminică de secretarul de stat din ministerul portughez de Interne, Jorge Gomes. Alte 59 de persoane au fost rănite, conform AFP.

UPDATE: Bilanțul a ajuns la 43 de morți.

Focul a izbucnit într-o zonă muntoasă, la 200 de kilometri de Lisabona, iar canicula şi vântul puternic au înteţit şi răspândit flăcările.

Incendiu de proporții în Portugalia

Potrivit autorităţilor, 16 dintre victime erau în maşini şi mergeau pe drumul naţional care trecea prin pădure, când au fost surprinse de flăcări şi nu au mai putut să se salveze.

„Din păcate pare să fie cea mai mare tragedie pe care am văzut-o în ultimii ani, în ceea ce priveşte incendiile de pădure”, a spus premierul Antonio Costa, potrivit News.ro.

Sute de pompieri intervin, ajutați de autospeciale, dar deocamdată nu au reuşit să controleze focul. Nu se ştie deocamdată ce a provocat incendiul, care a ars şi case din regiune.

Spania a trimis două avioane de pompieri pentru a ajuta în lupta cu flăcările.

Citește și: IREAL! Incendiul din Londra. Cum a reușit un tânăr să coboare de la etajul 17

Situația este cu atât mai dramatică cu cât meteorologii au emis atenționări de temperaturi extrem de ridicate în această perioadă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top