Connect with us
Mai multe colecte suspecte, trimise la instituții guvernamentale și situri militare din SUA

Externe

Mai multe colecte suspecte, trimise la instituții guvernamentale și situri militare din SUA

Colete suspecte au fost trimise la şase instituţii guvernamentale şi situri militare situate în zona capitalei SUA, Washington, a relatat luni presa americană, citată de dpa.

Biroul Federal de Informaţii (FBI) şi autorităţi militare au declarat că investighează şase colete suspecte conţinând componente explozive, a relatat NBC News. Acestea au fost trimise la situri ale armatei şi serviciilor de informaţii care îşi au sediul în zona Washingtonului.

„La 26 martie, FBI a răspuns la sesizarea privind colete suspecte la numeroase situri guvernamentale. Fiecare colet a fost ridicat pentru analize suplimentare”, a declarat Biroul federal într-o postare pe Twitter.

Primul colet a fost descoperit luni dimineaţă la Universitatea Naţională de Apărare, a relatat NBC.

Celelalte au fost reperate la centrele de triere a corespondenţei de la CIA şi Casa Albă dintr-o suburbie a Washingtonului şi la o facilitate a marinei din Dahlgren, în Virginia, potrivit NBC.

Autorităţile au declarat presei că aceste colete au fost trimise prin poştă, unele aveau înăuntru scrisori al căror conţinut a fost calificat drept „confuz”.

FBI examinează în prezent coletele pentru a stabili dacă acestea provin de la aceeaşi persoană sau aceleaşi persoane şi dacă trebuie luate în serios.

ute de mii de americani au manifestat sâmbătă în mai multe oraşe, cerând un control legal mai strict asupra armelor de foc, relatează Reuters şi DPA.

Manifestații contra armelor de foc în SUA

La Washington, protestul a fost organizat de elevii de la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, statul Florida, unde au fost ucişi 17 oameni luna trecută.

Şi în alte mari oraşe, de la Boston la Los Angeles, tinerii s-au declarat revoltaţi de violenţa din şcoli. O manifestaţie la care au participat zeci de mii de persoane a avut loc chiar la Parkland, relatează cotidianul Miami Herald, citat de DPA.

Protestatarii au defilat şi la Atlanta, Baltimore, Chicago, Miami, Minneapolis, New York, San Diego şi St. Louis.

Organizatorii au afirmat că lista protestelor în SUA şi în străinătate cuprinde peste 800 de manifestaţii, inclusiv la Londra, la Stockholm şi în Mauritius.

Unul din tinerii care au vorbit mulţimii adunat în faţa Capitoliului din Washington a declarat că generaţia sa va vota anul acesta, la alegerile parţiale pentru Congresul SUA, împotriva politicienilor care susţin un regim permisiv al armelor.

„Vom face din asta un subiect electoral”, a declarat David Hogg, unul din supravieţuitorii atacului din Parkland.

Citește și: SUA a anunțat o serie sancțiuni împotriva Rusiei. De ce se fac vinovați reprezentanții de Kremlin

Citește și: Theresa May a anunțat expulzarea unor diplomați ruși și suspendarea relațiilor cu Rusia

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top