Data: 09 Ian. 2017, Ora publicării:09:48

Măsuri drastice la Ierusalim, după atacul de pe 8 ianuarie

Măsuri drastice la Ierusalim. Prin vocea președintelui, Benjamin Netanyahu, Israelul anunță că va lua măsuri radicale pentru a preveni orice inițiativă teroristă din partea susținătorilor organizației Stat Islamic.

Măsuri drastice la Ierusalim – Statul Islamic, inamicul nr.1

Ca urmare a atentatului de duminică ce a dus la moartea a 4 soldați și la rănirea altor 17 civili, Israelul ia măsuri drastice.

Pe de o parte, casa atacatorului palestinian va fi distrusă iar corpul său nu va fi dat familiei spre îngropare. Pe de altă parte, statul israelian va pune la punct o anchetă pentru a depista focarele de radicalism inspirate de Statul Islamic. Astfel, autoritățile speră să identifice și să rețină cât mai mulți simpatizanți ISIS, pentru a reduce pericolul de atentate.

„Ştim cine este atacatorul şi după toate probabilităţile era un simpatizant al organizaţiei Stat Islamic. Am blocat accesul în cartierul de unde provenea bărbatul şi efecutăm o serie de operaţiuni. Vom spori măsurile de securitate pentru a fi siguri că astfel de acte nu se repetă.”, a declarat Benjamin Netanyahu.

Atentatul a fost identificat de mișcarea islamistă Hamas, iar la numai câteva ore după, mii de simpatizanți și-au manifestat bucuria pentru reușita atacului, pe străzile din Fâșia Gaza.

„Mesajul partidului islamic Hamas este un mesaj de încurajare pentru fiecare jihadist care comite un atac împotriva inamicului nostru, Israel.”, a spus liderul Hamas, Fathi Hamas.

Citește și: Israel: Atac terorist la Ierusalim. Un camion a intrat in oameni – VIDEO

Atacul de duminică îngroașă lunga listă de contre dintre Palestina și Israel, state care se află în conflict declarat de zeci de ani.

Sursa: digi24
Data publicării: 09 Ian. 2017
Scris de , în Externe
Comentarii