Connect with us
O fetiţă de doi ani a fost împuşcată mortal de un băieţel de patru ani

Externe

O fetiţă de doi ani a fost împuşcată mortal de un băieţel de patru ani

O fetiţă de doi ani a fost împuşcată mortal în mod accidental de către un băieţel de patru ani vineri în comitatul San Bernardino din statul american California (vest), potrivit poliţiei, relatează sâmbătă agenţia Xinhua.

Departamentul şerifului din comitatul San Bernardino a precizat că fetiţa era verişoara băieţelului. Tragicul incident a avut loc în localitatea Muscoy din San Bernardino.

Fetiţa a decedat la circa o oră după ce a fost dusă la spital. Adulţii care se aflau în locuinţă în timpul incidentului sau la scurt timp după cele întâmplate au fost duşi la sediul Departamentului şerifului pentru audieri, a relatat cotidianul local San Bernardino Sun.

Potrivit publicaţiei, un bunic al fetiţei, Cesar Lopez (53 de ani), a fost arestat, deoarece băieţelul de patru ani a descoperit arma de foc întâmplător în locuinţa lor. Bărbatul a lăsat arma într-un loc uşor accesibil pentru copii.

Băieţelul a găsit arma şi a tras un singur foc, nimerind-o pe fetiţă

Potrivit asociaţiei Gun Violence Archive, care oferă acces liber online opiniei publice la informaţii referitoare la violenţele care au legătură cu armele de foc în SUA, 7.965 de persoane, inclusiv 380 de copii cu vârste sub 11 ani, şi-au pierdut viaţa în accidente cu arme de foc.

Americanii dețîn aproape jumătate din numărul de arme (650 de milioane) care pot fi purtate de civili

Numărul armelor de foc disponibil civilor americani este estimat la 310 milioane, potrivit unui raport din 2009 al Institutului Național de Justiție. Pe locul doi se află India cu doar 46 milioane.

Potrivit unui sondaj din Elveția, numărul armelor civile a crescut cel mai mult din 2007 până în prezent. Producția armelor de foc a continuat să crească la nivel global, în ciuda efectelor dezastruoase pe care acestea le au.

Americanii dețîn mai multe arme pe cap de locuitor decât cetățenii oricărei alte țări

Patru din zece americani spun că dețîn o armă sau trăiesc într-o casă în care se află arme, potrivit unui studiu recent al Pew Center. 48% dintre americani au spus că au crescut într-o casă cu arme. Potrivit unui sondaj, 66% dintre posesorii de arme au spus că au mai multe arme de foc, iar trei sferturi spun că nu își pot imagina să trăiască fără o armă. Pe locul doi la numărul de arme pe cap de locuitor se află Yemen.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top