Connect with us
Operațiunea de evacuare a pasagerilor de pe nava de croazieră de lux s-a încheiat

Externe

Operațiunea de evacuare a pasagerilor de pe nava de croazieră de lux s-a încheiat

Operaţiunea de evacuare a pasagerilor navei de croazieră de lux din Norvegia care a avut probleme la motor şi a trebuit să fie tractată cu ajutorul unor remorchere până la ţărm s-a încheiat duminică după-amiază, a anunţat compania care deţine nava, relatează CNN.

Echipajele de salvare au evacuat 479 de persoane de pe navă cu ajutorul elicopterelor. Douăzeci de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma rănilor suferite fiind trataţi în mai multe unităţi medicale din Norvegia.

Nava de croazieră Viking Sky, cu 1.373 de pasageri și echipaj la bord, a trimis sâmbătă un semnal S.O.S, în timp ce acesta se îndrepta din Marea Norvegiei câtre ţărm.

Navele de croazieră Viking Sky, care a reuşit să repornească trei din cele patru motoare duminică dimineață, călătoresc spre portul norvegian Molde însoțite de două nave de aprovizionare și un vas de asistență cu remorcher. Mai sunt 436 de oaspeți și 458 membri ai echipajului care au rămas încă pe navă.

Premierul norvegian Erna Solberg a mulțumit echipelor de salvare și voluntarilor care au ajutat să răspundă la ceea ce ea a numit o „zi dramatică” pentru pasagerii de la bordul navei de croazieră Viking Sky.

„A fost o zi dramatică pentru pasagerii și personalul de salvare de pe #VikingSky din #Hustadvika. Vă mulțumim salvatorilor talentați, voluntarilor și tuturor care au făcut un efort nepreţuit în condiții grele”, a declarat Soldberg pe Twitter.

Întinderea de apă cunoscută sub numele de Hustadvika și zonele înconjurătoare sunt cunoscute pentru vremea rea și apele puțin adânci în care se găsesc recife.

Compania Viking Cruises, care deține nava, a anunţat sâmbătă că siguranța pasagerilor a fost prioritatea sa principală.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top