Connect with us
Paolo Gentiloni, premierul Italiei, învestit în funcție luna trecută, a fost supus unei intervenții chirurgicale la inimă.

Externe

Paolo Gentiloni, premierul Italiei, operat de urgență pe cord

Paolo Gentiloni, premierul italian, a fost operat pe cord. Acesta a fost la Paris unde s-a întâlnit cu președintele Francois Hollande. La întoarcere, însă, s-a simțit rău.

Gentiloni a fost supus unei intervenții chirurgicale în noaptea de marți spre miercuri. În urma operației la inimă, premierul Italiei se descurcă bine. Angioplastie, intervenția suferită de premier, este menită să îi deblocheze arterele, spune Flamina Lais, purtătorul de cuvânt al premierului.

Paolo Gentiloni s-a întâlnit marţi cu premierul Francois Hollande, la Paris. Joi el urma să meargă la Londra, pentru a discuta cu premierul Theresa May.

Gentiloni, din Partidul Democrat, de centru-stânga, a format Guvernul după ce premierul Matteo Renzi a demisionat din fucţie. Renzi a decis să demisioneze după înfrângerea suferită la referendumul privind o reformă constituţională.

Noul Guvern al lui Gentiloni păstrează mai mulți miniștri din cabinetul Renzi, lucru care a adus critici din partea unui partid din coaliție.

Citește și: Premierul italian Matteo Renzi a demisionat. Parlamentul a aprobat bugetul pe 2017

Prima mare provocare din mandatul lui Renzi este să salveze de la faliment banca Monte dei Paschi di Siena, al treilea cel mai mare creditor din Peninsulă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top