Connect with us
Papa Francisc a ținut un discurs în fața mai multor elevi și studenți. El le-a explicat că e păcat să scrie mesaje pe telefon în timpul mesei

Externe

Papa Francisc avertizează: Expedierea de mesaje text în timpul meselor reprezintă începutul războiului

Papa Francisc doreşte ca tinerii să nu mai folosească telefoanele mobile în timpul meselor. El a transmis un avertisment și spune că o astfel de practică reprezintă ”începutul războiului”, informează site-ul revistei People.

Adresându-se tinerilor prezenţi la o conferinţă organizată la o universitate din Roma, vineri, suveranul pontif, în vârstă de 80 de ani, a susţinut un discurs. El s-a referit la pericolele generate de momentele petrecute în familie care sunt lipsite de dialog.

Papa Francisc, avertisment pentru generația tânără

Suveranul pontif le-a cerut tinerilor să participe la discuţiile care au loc în timpul meselor, în loc să expedieze mesaje text pe telefoanele mobile.

”Atunci când suntem la masă, dar vorbim cu ceilalţi pe telefoanele noastre, este începutul războiului, deoarece nu mai există dialog.”, a spus papa.

Suveranul de la Vatican a mai spus că oamenii trebuie să depună eforturi pentru a deveni mai buni, mai politicoşi faţă de cei din jur. Acest efort trebuie făcut în special în societatea din zilele noastre, când a devenit un fapt comun ca oamenii să îi ”insulte” pe străini.

Citește și: Papa Francisc, îndemn pentru liderii lumii să lupte împotriva terorismului

”Trebuie să coborâm puţin tonul, să vorbim mai puţin şi să ascultăm mai mult. Dialogul care aduce împreună inimile oamenilor este leacul împotriva violenţei”, a adăugat papa Francisc.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top