Connect with us
Poveste cu final fericit! Și-a regăsit motanul, dispărut în urmă cu 10 ani

Externe

Poveste cu final fericit! Și-a regăsit motanul, dispărut în urmă cu 10 ani

Un motan care a dispărut în urmă cu 10 ani a fost găsit într-un final şi returnat proprietarului său din Marea Britanie, informează The Independent.

Harry, motanul alb cu portocaliu al lui Mark Salisbury, dispăruse în 2008, însă stăpânul său nu abandonase speranţa că îl va mai vedea la un moment dat. Aşteptarea sa a fost în cele din urmă răsplătită şi, după 10 ani, Harry a fost returnat lui Mark sănătos şi fericit.

Motanul ajunsese la filiala din Ipswich a fundaţiei pentru animale Blue Cross, după ce un bărbat în vârstă care avea grijă de el a decedat, a indicat BBC.

Cum a fost găsit

Atunci când personalul fundaţiei a scanat microcipul care îi fusese implantat motanului în urmă cu 10 ani, ei au ajuns la Salisbury – care între timp se mutase în Glouchestershire, la 180 de kilometri de zona unde dispăruse motanul.

Citește și: Nu înțelegea de ce pisica se urcă pe umărul ei drept și dă cu laba acolo, până într-o zi, când…

Salisbury locuia în Ipswich (Suffolk) atunci când l-a cumpărat pe Harry şi pe fratele său de la o fermă locală. „Într-o zi când i-am strigat, el nu a mai revenit”, a povestit proprietarul, precizând că fratele lui Harry era un „huligan” care ulterior s-a cuminţit.

După ce l-a căutat pe Harry timp de un an, Salisbury aproape că a renunţat la speranţa de a-l mai găsi atunci când a plecat din zonă. Bărbatul nu a anulat însă microcipul şi a continuat să scrie firmei care îl implantase pentru a o ţine la curent cu datele sale de contact.

Cum să nu-ți pierzi pisica

Traind intr-un mediu izolat, pisica de apartament nu stie sa se fereasca de anumite pericole, mai ales daca este scoasa din casa rar.

In primul rand, nu trebuie sa uitati geamurile deschise, deoarece pisicile sunt tentate sa vaneze si pot cadea de la etaj. Este cunoscut faptul ca sunt atrase de orice miscare, mai ales de cea a pasarelelor din copaci. Daca totusi deschideti ferestrele, puneti plasa, pentru a evita accidentele.

Nu uitati usa de la intrare deschisa, deoarece zgomotele puternice pot speria pisica, iar tendinta acesteia este de a fugi.

Nu lasati niciodata apa fierbinte in cada. In joaca, animalutul dumneavoastra poate cadea si se poate opari.

Intre noi si pisica noastra trebuie sa existe o relatie bazata pe respect reciproc si incredere. Trebuie sa invatam sa-i oferim in fiecare zi dragoste, o mangaiere, o vorba blanda, pentru ca aceleasi lucruri le primim si noi de la ea, neconditionat, in fiecare clipa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top