Connect with us

Externe

Prințul Charles va fi rege!

Prințul Charles va fi viitorul rege al Marii Britanii. S-a hotărât ca el să îi succeadă Reginei Elisabeta la tron după ce aceasta nu va mai fi.

Prințul Charles își vede visul împlinit cu ochii: va fi rege!

Regina Elisabeta și-a exprimat această dorință în ziua de joi, 19 aprilie. Vineri, 20 aprilie, șefii de guverne din Commonwealth au căzut de acord ca Charles să îi succeadă mamei sale.

Mulți au tot speculat de-a lungul vremii că Prințul Charles nu ar fi favorit ca succesor, ci mai degrabă fiul acestuia, William.

Iată că s-a ajuns la un acord și se știe deja cine va fi următorul rege al Marii Britanii. În mod normal, Charles era cel care trebuia să îi succeadă Reginei Elisabeta.

„Este dorinţa mea sinceră ca Commonwealth-ul să continue să ofere stabilitate şi continuitate pentru generaţiile viitoare şi să decidă ca, la un moment dat, Prinţul de Wales să ducă mai departe munca importantă începută de tatăl meu în 1949.”, a declarat joi suverana, la deschiderea oficială a întâlnirii şefilor de guverne din Commonwealth, potrivit Agerpres.

Commonwealth este o organizație interguvernamentală a 53 de state membre independente. Excepție fac Rwanda și Mozambic.

Astăzi este și ziua Reginei Elisabeta. Suverana împlinește 92 de ani, iar ziua se pare că și-o va petrece alături de cei dragi, familie și prieteni.

Regina Elisabeta este una din cele mai respectate figuri regale din lume. Este cea mai longevivă regină în viață, după ce Regele Mihai a decedat.

Elisabeta a II-a, Londra, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei) este regina a șaisprezece state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth.

Ce a patit Regina Elisabeta? IMAGINILE SOCANTE INTERZISE IN MAREA BRITANIE

Acestea sunt: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Barbados, Bahamas, Grenada. Din listă mai fac parte Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine. Nu în ultimul rând sunt și statele Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis.

La Casa Regală Britanică urmează să aibă loc două evenimente importante. Kate Middleton va aduce pe lume al treilea copil, iar Prințul Harry se va căsători în luna mai cu fosta actriță Meghan Markle.

Daniel Șuta, editor senior

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top