Connect with us

Externe

Proteste violente la Paris. S-au folosit gaze lacrimogene!

O nouă zi a protestelor violente în Capitala Franței, Paris, unde oamenii au ieșit în stradă împotriva scumpirii carburanților, măsură impusă de miniștrii lui Emmanuel Macron.

„În jurul orelor locale 09:00, manifestanţi au încercat să forţeze un punct de control spre Place de l’Étoile, provocând o ripostă din partea forţelor de ordine, care au făcut uz de gaze lacrimogene.

De la orele 06:00, artera pariziană este interzisă circulaţiei şi este intens supravegheată de poliţie, pentru a evita orice pătrundere în zonă”, notează site-ul știripesurse.ro citând presa franceză.

Conform datelor oficiale, sâmbăta trecută, aproape 290.000 de persoane au manifestat în 2.034 de adunări în toată ţara.

Confruntarea dintre protestatari și forțele de ordine au culminat cu folosirea de către jandarmii francezi a gazelor lacrimogene pentru a dispersa protestatarii violenți.

În România s-a protestat împotriva PSD și a modificării legilor justiției

La începutul anului, dar și în luna august, în România au avut loc proteste masive. Jandarmii s-au confruntat cu persoane violente descoperind la ele arme albe în luna ianuarie 2018, iar în luna august lucrurile au degenerat de tot.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Georgian Enache, face precizări oficiale după incidentele de la protestul din Piața Universității și perchezițiile efectuate de jandarmi.

Aproximativ 15.000 de persoane protestează în centrul Capitalei sâmbătă seara, în special împotriva puterii politice și a modificării legilor justiției.

„Înspre jandarmi au fost aruncate obiecte periculoase. Asupra unui protestatar s-a găsit o bâtă acum cinci minute”, a declarat Enache, precizând că anterior, în urma filtrelor instituite la punctele de acces în Piață, s-au mai găsit un pistol de jucătie, o șurubelniță, un box și un cuțit de vânătoare.

„Persoanele au fost conduse la secția de poliție pentru verificări și pentru luarea măsurilor de rigoare”, a precizat reprezentantul Jandarmeriei.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București a declarat că se vor efectua în continuare percheziții în Piață.

„În continuare vom menține aceste filtre, în ciuda nemulțumirilor. Vrem ca oamenii să fie în siguranță. Vom lua toate măsurile pe care le considerăm necesare ca oamenii să ajungă sănătoși înapoi acasă. Toate persoanele se pot exprima pașnic în spațiul public”, a mai afirmat Enache.

Reprezentantul Jandarmeriei a refuzat să facă o estimare a numărului de persoane aflate în Piața Universității. Nici numărul jandarmilor nu a fost dezvăluit, din motive de siguranță.

Daniel Șuta, editor senior

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top